Videbæk

Det kører: 69-årige Gunner styrer fortsat mod Paris

Gunner Korshøj giver ikke sådan op. Efter en arbejdsulykke i tiden som tømrermester er hans højre ben stift, men alligevel har den snart 70-årige mand fra Vorgod sat sig som mål at cykle til Paris til sommer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Gunner Korshøj fra Vorgod runder de 70, inden han til sommer cykler 1400 kilometer til Paris i selskab med Team Rynkeby. Lige nu træner den pensionerede tømrermester intensivt på de vestjyske landeveje.

Vorgod: Gunner Korshøj, pensioneret tømrermester og tæt på de 70, går så at sige planken ud til sommer, hvor han har sat sig som mål at cykle fra Vestjylland til Paris.

- Det kører planmæssigt. Vi træner godt igennem, siger Gunner Korshøj, der har været på landevejen stort set hver dag i denne uge.

Han træner både med vennerne i Vorgod-Barde Pedalklub og med Team Rynkeby, hvor Gunner Korshøj er en del af et stort hold, der inden længe cykler rundt regnet 1400 kilometer til Frankrigs hovedstad i en god sags tjeneste.

Den tidligere tømrermesters mission i sadlen er i den grad et skulderklap værdig. I 2005 var Gunner Korshøj således udsat for en alvorlig arbejdsulykke, hvor et stillads, han stod på, væltede. Ved styrtet og mødet med jorden blev flere af de store muskler i det ene ben voldsomt beskadiget.

I dag er højre ben stift, men en special-fremstillet pedal gør det muligt for Gunner Korshøj at cykle - og at træde til:

- Jeg føler, jeg er godt med. Jeg kan godt være med på fuld højde med de andre, siger den passionerede motionist.

Under og efter en cykeltur mærker Gunner Korshøj typisk, at smerterne forsvinder, da kroppen frigiver nogle endorfiner ved hård træning.

Med den alder, jeg har, så er jeg nødt til at holde formen ved lige. Det gør ondt ind i mellem - i begge ben - men det er også, når man bliver presset, at man forbedrer sig

Gunner Korshøj, motionscykelrytter, Vorgod

Tæt på 5000 kilometer

Som Team Rynkeby-rytter er det et krav, at man har cyklet mindst 2500 kilometer i løbet af de seks måneder op til afgang i slutningen af juni.

Det er absolut intet problem for Gunner Korshøj, der allerede er tæt på at runde den dobbelte distance på sin lille cykelcomputer:

- Med den alder, jeg har, så er jeg nødt til at holde formen ved lige. Det gør ondt ind i mellem - i begge ben - men det er også, når man bliver presset, at man forbedrer sig. Men jeg skal selvfølgelig ikke overtræne, siger manden, der runder de 70 på den sidste dag i maj.

Fire år efter arbejdsulykken besluttede Gunner Korshøj sig for at investere i en elcykel i håb om at finde sig lidt nyt indhold i tilværelsen. Det kørte ret hurtigt så godt, at han droppede batteriet og skiftede til en noget lettere city-bike.

I dag er en knaldgul Team Rynkeby-racer Gunner Korshøjs foretrukne transportmiddel, og han ser lyst på at skulle cykle hele vejen til Paris:

- Ja, i hvert fald med hensyn til kondien. Det er mere bentøjet, men jeg er optimist.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce