Annonce
Videbæk

Det kører: 69-årige Gunner styrer fortsat mod Paris

Gunner Korshøj giver ikke sådan op. Efter en arbejdsulykke i tiden som tømrermester er hans højre ben stift, men alligevel har den snart 70-årige mand fra Vorgod sat sig som mål at cykle til Paris til sommer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Gunner Korshøj fra Vorgod runder de 70, inden han til sommer cykler 1400 kilometer til Paris i selskab med Team Rynkeby. Lige nu træner den pensionerede tømrermester intensivt på de vestjyske landeveje.

Vorgod: Gunner Korshøj, pensioneret tømrermester og tæt på de 70, går så at sige planken ud til sommer, hvor han har sat sig som mål at cykle fra Vestjylland til Paris.

- Det kører planmæssigt. Vi træner godt igennem, siger Gunner Korshøj, der har været på landevejen stort set hver dag i denne uge.

Han træner både med vennerne i Vorgod-Barde Pedalklub og med Team Rynkeby, hvor Gunner Korshøj er en del af et stort hold, der inden længe cykler rundt regnet 1400 kilometer til Frankrigs hovedstad i en god sags tjeneste.

Den tidligere tømrermesters mission i sadlen er i den grad et skulderklap værdig. I 2005 var Gunner Korshøj således udsat for en alvorlig arbejdsulykke, hvor et stillads, han stod på, væltede. Ved styrtet og mødet med jorden blev flere af de store muskler i det ene ben voldsomt beskadiget.

I dag er højre ben stift, men en special-fremstillet pedal gør det muligt for Gunner Korshøj at cykle - og at træde til:

- Jeg føler, jeg er godt med. Jeg kan godt være med på fuld højde med de andre, siger den passionerede motionist.

Under og efter en cykeltur mærker Gunner Korshøj typisk, at smerterne forsvinder, da kroppen frigiver nogle endorfiner ved hård træning.

Annonce

Med den alder, jeg har, så er jeg nødt til at holde formen ved lige. Det gør ondt ind i mellem - i begge ben - men det er også, når man bliver presset, at man forbedrer sig

Gunner Korshøj, motionscykelrytter, Vorgod

Tæt på 5000 kilometer

Som Team Rynkeby-rytter er det et krav, at man har cyklet mindst 2500 kilometer i løbet af de seks måneder op til afgang i slutningen af juni.

Det er absolut intet problem for Gunner Korshøj, der allerede er tæt på at runde den dobbelte distance på sin lille cykelcomputer:

- Med den alder, jeg har, så er jeg nødt til at holde formen ved lige. Det gør ondt ind i mellem - i begge ben - men det er også, når man bliver presset, at man forbedrer sig. Men jeg skal selvfølgelig ikke overtræne, siger manden, der runder de 70 på den sidste dag i maj.

Fire år efter arbejdsulykken besluttede Gunner Korshøj sig for at investere i en elcykel i håb om at finde sig lidt nyt indhold i tilværelsen. Det kørte ret hurtigt så godt, at han droppede batteriet og skiftede til en noget lettere city-bike.

I dag er en knaldgul Team Rynkeby-racer Gunner Korshøjs foretrukne transportmiddel, og han ser lyst på at skulle cykle hele vejen til Paris:

- Ja, i hvert fald med hensyn til kondien. Det er mere bentøjet, men jeg er optimist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce