Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det irriterer mig helt vildt, når covid-19 sætter en stopper for alt det, jeg så gerne vil med Røde Kors Cafeen

Ulla Bjerg Thomsen har stået i spidsen for Røde Kors Cafeen i Ringkøbing siden 2017. Foto Kaj Pihl Poulsgaard.
Ulla Bjerg Thomsen leder Røde Kors Cafeen i Ringkøbing. For hende fylder corona-epidemien meget, da den har lagt alvorlige hindringer i vejen for det sociale arbejde i cafeen.
Annonce

En god søndag for mig er en dag, hvor dagen er på bagkanten af en hyggelig lørdag aften, hvor Leif og jeg med tre hold venner er til koncert med Hvide Sande Master Class i Herborg Kirke. Efter en skøn klassisk koncert går vi hjem til os og får et glas rødvin med ost og kiks. Der er tændte stearinlys og georginer fra køkkenhaven i stuen og masser af latter og snak i luften. Det bliver måske lidt sent, inden vi kommer i seng, så søndagen starter lidt senere end normalt.

Når jeg vågner søndag, smutter jeg i løbetøjet, og tager min sædvanlige løbetur på knap fem kilomter. Vi bor lige op ad den gamle bane, som nu er blevet asfalteret og er en fantastisk både cykel, gå - og løbesti, som går mellem Herborg og Videbæk. Fem meter fra vores hus er jeg ude i naturen og nyder den friske efterårsmorgenvind. Jeg forsøger at have luft til at sige godmorgen til de andre motionister, jeg møder på turen, og ellers nyder jeg stilheden og roen - det er en fantastisk meditativ start på dagen.

Ulla Bjerg Thomsen

Alder: 47 år

Uddannelse: Er uddannet pædagog. Her erfaring som pædagog både indenfor normal-og specialområdet. Været daginstitutionsleder i en aldersintegreret daginstitution og har i sommeren 2020 afsluttet en diplom i ledelse. Været leder af værestedet Café Røde Kors siden august 2017.

Civilstand: Bor i Herborg og er godt gift med Leif på 26. år. Leif er viceskoleleder på Amagerskolen i Skjern.

Børn: Vi har 4 børn : Jakob på 22 år, som bor i Århus og læser samfundsfag på universitetet, og er kæreste med Randi. Sarah på 19 år bor hjemme og går i 3. g på VGT, Jonas på 16 år går på Rudehøj Efterskole i Odder i 10. klasse og Silas på 13 år går i 7. klasse på Herborg Friskole.

Stilling: Daglig leder af Café Røde Kors, Østergade 22 i Ringkøbing.

Når jeg kommer hjem, fodrer jeg vores 5 høns, samler æg ind og dvæler lige et øjeblik ved, at iagttage, hvordan hønsene nyder det grønne affald fra køkkenet. Efter badet samles familien til morgenmad. Det er skønt, når hele flokken er hjemme og vi har god tid til at snakke og drikke en ekstra kop kaffe sammen.

Morgenmad og frokost flyder ligesom sammen. Der skal nok lige ordnes lidt vasketøj inden forhåbentlig hele familien kører til kirke sammen. Vi er en aktiv del af ”lovsang og fællesskab” i Videbæk kirke, som er en rytmisk gudstjeneste med fokus på et godt fællesskab. Efter gudstjenesten hjælper vi med at sætte stolene på plads i kirken og pakke lydudstyr og instrumenter sammen. Der er et godt arbejdsfællesskab, og snakken går, mens vi går og rydder op.

På en god søndag er vi inviteret til aftensmad, enten hos mine svigerforældre i Spjald eller hos mine forældre, som lige bor nede ved Herborg bakker. Det er dejligt med vores forældre så tæt på, og børnene elsker at komme med og få mormor- eller farmor sovs.

Når vi kommer hjem, er tiden til at danne et overblik over den kommende uge og tjekke mail. Samt aftale med familien, hvem der laver aftensmad på hvilke dage. Aftenen slutter med en god bog eller et afsnit sammen med Leif på Via Play.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klar vise vedkommende Kunstpavillonen i Videbæk, og se den aktuelle udstilling, og jeg ville gå en af mine favoritture her i området: Turen går forbi Birkmosegård og ind i Williams skov, for til sidst at ende på vejen, hvor den lokale smedeforretning ligger. Det er en særlig naturskøn tur med lidt kuperet terræn og mulighed for at se et rådyr.

Mit seneste besøg i en kirke var lørdag aften til klassisk koncert i Herborg kirke, og denne søndag til gudstjeneste i Videbæk kirke, hvor der er ”Lovsang og fællesskab” Der er en god og vedkommende prædiken og skøn lovsang.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "Ridder lykke" af Rocazino - så er jeg tilbage som Ulla i 7. klasse.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kr til en drømmerejse ville jeg invitere Leif, mine fire børn og svigerdatter Randi med til Canada. Naturoplevelser og masser af vandreture skulle være i centrum. Inden ville jeg undersøge, hvilket område min far boede i, da han som ung var i Canada og boede der i 2 år. Det kunne være sjovt at se de steder, han havde været.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Anna Ancher. I sommer var vi på Skagens Museum, hvor vi så hendes smukke billeder. Hun kunne noget helt særligt med lyset og farverne. Tænkt at have hende til middag, og høre hende berette om, hvordan det var at være en af de første kvindelige kunstnere i 1880'erne, hvordan hun kunne leve af at være kunstner og maler i en tid, hvor så få kvinder kunne det.

Det irriterer mig helt vildt, når covid-19 sætter en stopper for alt det, som jeg så gerne vil. Dilemmaet mellem at tilbyde et rummeligt fællesskab i cafeen, for at være med til at forebygge ensomhed og samtidig være bevidst om det ansvar, der er i, at vi alle skal passe godt på hinanden og holde afstand, når jeg jo gerne vil fællesskab og nærhed!

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er min nysgerrighed og åbenhed i mødet med andre mennesker. Jeg kan lide at arbejde sammen med forskellige mennesker og oplever, at det er sammen, at vi gør en forskel. Jeg er engageret, ret struktureret og rummelig, og er stolt af at være i en organisation som Røde Kors, som gør en forskel for mennesker i forskellige vanskelige situationer.

Og min svage side er antallet af parkeringsbøder det første år, jeg var leder i cafeen. Jeg fik fire bøder på et år! Nu har jeg lært det! Jeg kommer til at tage mit arbejde med hjem nogle gange. Jeg møder mange forskellige mennesker i mit arbejde, og der er mange stærke livsfortællinger og forskellige livsvilkår, som jeg kan have svært ved at lægge fra mig, når jeg kommer hjem.

I næste uge ser jeg frem til at åbne caféen mandag morgen, og stadig bemærke duften af nyrenoveret café. Glæden over, at vi gjorde dét, og det blev så godt, og glæden over den store frivillige indsats, der var i den forbindelse! Samtidig få et sug i maven over, at vi kun kan holde begrænset åbent i cafeen, da det er svært at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer med både afstand og af spritning og passe godt på hinanden her i covid-19 tiden.

Jeg havde set frem til, at vi skulle holde en spise-sammen aften med Røde Kors´familie netværk onsdag aften, men det er desværre udsat, da vi følger regeringens retningslinjer og forsøger at begrænse de sociale aktiviteter. Jeg ser også frem til at mødes med Lene fra G-faktor og Pernille fra Medborgerhuset torsdag formiddag. Vi skal mødes for at lægge en plan omkring vores kommende fælles arrangement i Medborgerhuset, hvor udgangspunktet var, at vi skulle have cirka 100 mennesker til at mødes for at spise sammen og have musikalsk underholdning for at bekæmpe ensomheden og opbygge et netværk, men planen skal justeres og vi må tilpasse os de sundhedsfaglige retningslinjer.

Jeg håber også, at der bliver tid til at høre, hvad de to gæve piger ellers er optaget af, da vi også bruger hinanden som sparringsmakkere i vores sociale arbejde.

På det private plan ser jeg frem til de to gå-aftaler, jeg allerede har i den kommende uge: en aftale med min faste gå-makker, Lisbeth. Vi går en gang om ugen. Vi går som regel 10 til 12 kilometer i Herborg-Videbæk området. Det er en fantastisk måde at være sammen på: Frisk luft, motion, uforstyrret tid, hvor vi snakker og giver hinanden sparring - Lisbeth er også en engageret pædagog, så meget bliver vendt, både privat og fagligt. Jeg er altid beriget efter sådan en tur!

Jeg ser også frem til den anden gå-aftale, jeg har: Det er ved Ringkøbing Fjord med to af mine efterskoleveninder, Lone og Henriette. Vi har været venner i over 30 år, og sådan et venskab kan noget. Ligeledes vil jeg også se frem til, at jeg skal afprøve og vælge mellem, hvilket gymnastikhold jeg skal følge i den kommende sæson i Herborg Ungdomsforening - skal det være ”Stræk ud” eller ”Stram op”. Ja, nogle vil nok mene, at jeg kan have gavn af begge hold!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce