Annonce
Debat

Det haster med den lov om minimumsnormeringer

Johnny Gaarsdal, hovedbestyrelsesmedlem i BUPL og faglig sekretær i BUPL MidtVestjylland. Foto: BUPL
Annonce

Læserbrev: Kommunalpolitikerne bliver i disse dage enige om næste års budgetter. Men trods penge fra staten til minimumsnormeringer i daginstitutionerne ser det ud til, at næsten hver anden kommune alligevel vil spare penge på området. Det er dybt problematisk - og kalder på handling fra Christiansborg!

Normeringerne er pressede i daginstitutionerne. Det blev slået fast sidste år da tusindvis af forældre og bedsteforældre gik på gaden ad flere omgange for at råbe politikerne op og kræve bedre forhold for børnene. Noget, regeringen og støttepartierne har lovet at gøre noget ved.

De har lovet at indføre minimumsnormeringer, der svarer til én pædagog til tre vuggestuebørn og én pædagog til seks børnehavebørn.

Derfor har kommunerne fået 500 millioner kroner til minimumsnormeringer i år og endnu flere penge til at dække den demografiske udvikling med flere børn.


Vi er lige vidt, når kommunerne tager imod penge fra Christiansborg med den ene hånd og sparer med den anden.


Alligevel sparede hver fjerde kommune på området i år. Og nu lægger næsten halvdelen af kommunerne op til nye besparelser næste år. Det holder ingen steder. For det er med til at udhule de penge, som er sendt ud til flere pædagoger i forbindelse med minimumsnormeringerne.

Derfor er der hårdt brug for den lov om minimumsnormeringer, som forhandles lige nu på Christiansborg. Vi har brug for en lov, som kan sætte en prop i besparelserne og sikre en bund – et slags minimumsniveau - som kommunerne ikke kan gå under.

Loven om minimumsnormeringer skal sikre, at pengene går til pædagoger i daginstitutioner og ikke ædes op af lokale besparelser. Og det skal helst ske, inden der sendes endnu flere penge af sted med den kommende finanslov.

Vi er nemlig lige vidt, når kommunerne tager imod penge fra Christiansborg med den ene hånd og sparer med den anden. Det understreger, hvor meget det haster med og hvor meget der er brug for at få loven om minimumsnormeringer i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Annonce