Annonce
Hvide Sande

Det har aldrig været planen at lukke: Omstridt skydebane bliver pillet ud af plan

Skydebanen i Hvide Sande slipper for at blive rammeplanlagt, som kommunens øvrige skydebaner bliver. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Det er en misforståelse, at der er planer om at nedlægge skydebanen i Hvide Sande, fastslår udvalgsformand. Nu fjerner et enigt byråd banen fra rammelægningen i kommuneplanen.
Annonce

Hvide Sande: Den mere end 40 år gamle skydebane ved Langsand har ikke bare fået Hvide Sande-borgerne på barrikaderne, efter det kom frem, at den nye kommuneplan lægger op til, at arealet "fremadrettet skal være rekreativt område".

Det er blevet opfattet som om, der er planer om at nedlægge banen.


Jeg synes, der er tale om et fejlskud. Vi taler om en skydebane, der har ligger der i mere end 40 år, og der har aldrig været klager.

Iver Enevoldsen (V), byrådsmedlem


På tirsdagens byrådsmøde meldte tre 'Hvide Sande-ambassadører', byrådsmedlemmerne Iver Enevoldsen (V), Svend Boye Thomsen (løsgænger) og Jens Erik Damgaard (KD), sig på banen i debatten om skydebanens fremtid.

- Jeg synes, der er tale om et fejlskud. Vi taler om en skydebane, der har ligget der i mere end 40 år, og der har aldrig været klager. Jeg foreslår, at vi tager den ud af planen, lød forslaget fra Iver Enevoldsen.

Svend Boye Thomsen er helt enig.

- Det er en god idé at få den pillet af.

Også Jens Erik Damgaard forsvarede banen.

- Der er behov for en skydebane. Hiv den ud. Det område bliver under ingen omstændigheder et fedt rekreativt område. Det ligger mellem en lakseproduktion og en renseanlæg, tordnede han.

Annonce

En misforståelse

Ifølge formand for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), har det aldrig været meningen at nedlægge skydebanen i forbindelse med kommuneplanen.

- Man kan godt misforstå teksten i dagsordenen ( som skriver: den eksisterende skydebane ved Langsand planlægges fremadrettet som et rekreativt område uden en skydebane grundet beliggenheden i byen, red.) Vi er i den situation, at vi skal rammelægge alle skydebaner i kommunen, men det er ikke det samme som en lukning i Hvide Sande. Den nuværende lovlige anvendelse kan fortsætte, men hvis der sker ændringer omkring banen, eller man for eksempel skal søge en ny miljøgodkendelse, forudser jeg, at det giver problemer, uanset om den bliver rammelagt eller ej, fastslog han.

Annonce

Opbakning fra alle

Niels Rasmussen (SF) sagde, som den eneste, at han gerne så skydebanen i Hvide Sande flyttet. Han mener nemlig, at man bør kunne finde et mere egnet område, men det ikke var noget kardinalpunkt.

Borgmester Hans Østergaard (V) valgte på byrådsmødet at tage imod Iver Enevoldsens forslag om at pille skydebanen ud af rammeplanlægningen. Det fik han ikke bare opbakning til fra 'Hvide Sande-ambassadørerne', men også fra resten af byrådet.

De øvrige skydebaner skal fortsat rammeplanlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce