Annonce
Debat

Det handler om lokalpolitik: Læreruddannelse i Herning får konsekvenser

Annonce

Læserbrev: En privat læreruddannelse i Herning er i støbeskeen, og selvom det måske for mange lyder som en god ting, så kan det have store konsekvenser. En privat læreruddannelse vil trække tæppet væk under læreruddannelserne i resten af Vestjylland. Det vil også påvirke optaget på læreruddannelsen i Silkeborg. Det scenarie ønsker SF ikke.

Lige nu tegner der sig et flertal for, at blå partier inklusiv De Radikale måske vil vedtage det i Folketinget. Her kan man spørge sig selv, om lokalvalgte folketingspolitikere fra Venstre og radikale vil lægge stemmer til et forslag, der undergraver grundlaget for de eksisterende læreruddannelser i netop den storkreds, hvor de er valgt? For det er lige netop det, som forslaget vil medføre.


Vil lokalvalgte folketingspolitikere lægge stemmer til et forslag, der undergraver grundlaget for eksisterende læreruddannelser i den storkreds, hvor de er valgt?


Argumenterne for en fri læreruddannelse er blandt andet, at man dermed kan bringe dannelse og kulturel forståelse tilbage i læreruddannelsen. Det lyder jo meget godt. Men for os at se, er der slet ikke brug for en privat læreruddannelse. Der er brug for, at vi styrker den læreruddannelse, som vi har, og som er tilgængelig for alle.

Det arbejde er allerede i gang, hvor både studerende, uddannelserne og Danmarks Lærerforening er med. I SF ser vi fx gerne, at der kommer mere frihed ind i læreruddannelsen ved, at der bliver ryddet op i de mange mål, ligesom vi gerne vil styrke praktikken, for bare at nævne to ting. Vi mener også ligesom Venstre, at dannelse og kulturel forståelse er vigtigt, så hvis det er den del, de blå partier gerne vil løfte, kunne de jo bare tage det med til forhandlingerne i stedet for at pege på en helt ny privat uddannelse som løsning.

En privat læreruddannelse i Herning kan få alvorlige konsekvenser for eksisterende udbud i Nr. Nissum, Holstebro, Skive og Silkeborg, der vil blive truet med lukning. Derfor undrer det os, at det er lykkes Venstres Kristian Jensen at binde et foreløbigt flertal på den præmis, at sagen handler om uddannelsespolitik, når den helt tydeligt handler mere om lokalpolitik. Uanset hvor meget man ønsker sig en lokal uddannelse, så må man også have respekt for det samlede landkort af læreruddannelser i regionen.

SF ønsker at støtte alle gode kræfter, der sikrer et bredt og varieret uddannelsesudbud. Vi har et ansvar for at sikre uddannelser og fremtidig arbejdskraft i vest. Lad os løfte hele læreruddannelsen i stedet for at gøre en privat Herning-uddannelse til løsningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce