x
Annonce
Læserbrev

Det hænger ikke sammen: Flere ledere og øget faglighed?

Læserbrev: RKSK vil ansætte flere ledere for at øge trivsel og faglighed blandt eleverne.

Måtte du også lige læse den sætning en ekstra gang? Det giver simpelthen ingen mening, når der samtidig skal spares på folkeskolen.

Lidt baggrundsviden til dig, der ikke har læst den projektbeskrivelse vedrørende Nye veje på det specialiserede område, der er på byrådets dagsorden på tirsdag.

Der har de sidste par år været et stigende behov for specialundervisning på specialcentrene og specialskolerne i RKSK. Da kommunens økonomi ikke kan holde til den stigning på sigt, blev der sat et arbejde i gang for at se på nye måder at gøre tingene på. Slutproduktet på 25 sider hedder Nye veje på det specialiserede område, og det kan læses på RKSKs hjemmeside under byrådets kommende dagsorden punkt 9 - men men men – dette tiltag får indflydelse på både almen- og specialområdet. Der er mange gode tanker i projektet, men hvordan flere ledere vil øge trivsel og faglighed hos eleverne, når det vil medføre færre lærere og pædagoger, det forstår jeg ikke, men du kan jo selv bedømme…

Meget kort fortalt, så vil man lave en incitamentsmodel:

• Alle dagplejer, institutioner og skoler deles op i tre nye distrikter.

• Der ansættes en ny distriktsleder til hvert distrikt.

• Økonomien til specialtilbud lægges ud til distriktet. Er der et barn, der har brug for specialhjælp, så skal enheden betale fx 100.000,- for en plads på et specialcenter eller 200.000,- for en plads på en specialskole.

Hvor skal pengene til de nye distrikstledere findes? Skal administrationen (Dagtilbud og Undervisning) betale, eller skal de tages fra skolernes økonomi?

I Ringkøbing–Skjern Kommune ligger vi ca. 2000 kroner under landsgennemsnittet pr. elev og er dermed i forvejen væsentlig ”billigere” i forhold til udgiften pr. elev og samtidig prioriteringen af midler pr. elev. Men - over de næste fire år skal der hvert år spares 0,5 procent - det vil sige 2 procent om fire år. Når der skal spares så mange penge på driften, så bliver det hentet på lønninger. Jeg understreger lige igen – man vil ansætte flere ledere, så hvor tror du, man vil skære ned?

Der tilføre ikke flere ressourcer, men flere ledere, giver færre pædagoger og lærere til de børn, der har brug for hjælpen, hvilket vil løfte trivsel og fagligheden – det hænger ikke sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce