Annonce
Læserbrev

Det hænger ikke sammen: Flere ledere og øget faglighed?

Annonce

Læserbrev: RKSK vil ansætte flere ledere for at øge trivsel og faglighed blandt eleverne.

Måtte du også lige læse den sætning en ekstra gang? Det giver simpelthen ingen mening, når der samtidig skal spares på folkeskolen.

Lidt baggrundsviden til dig, der ikke har læst den projektbeskrivelse vedrørende Nye veje på det specialiserede område, der er på byrådets dagsorden på tirsdag.

Der har de sidste par år været et stigende behov for specialundervisning på specialcentrene og specialskolerne i RKSK. Da kommunens økonomi ikke kan holde til den stigning på sigt, blev der sat et arbejde i gang for at se på nye måder at gøre tingene på. Slutproduktet på 25 sider hedder Nye veje på det specialiserede område, og det kan læses på RKSKs hjemmeside under byrådets kommende dagsorden punkt 9 - men men men – dette tiltag får indflydelse på både almen- og specialområdet. Der er mange gode tanker i projektet, men hvordan flere ledere vil øge trivsel og faglighed hos eleverne, når det vil medføre færre lærere og pædagoger, det forstår jeg ikke, men du kan jo selv bedømme…

Meget kort fortalt, så vil man lave en incitamentsmodel:

• Alle dagplejer, institutioner og skoler deles op i tre nye distrikter.

• Der ansættes en ny distriktsleder til hvert distrikt.

• Økonomien til specialtilbud lægges ud til distriktet. Er der et barn, der har brug for specialhjælp, så skal enheden betale fx 100.000,- for en plads på et specialcenter eller 200.000,- for en plads på en specialskole.

Hvor skal pengene til de nye distrikstledere findes? Skal administrationen (Dagtilbud og Undervisning) betale, eller skal de tages fra skolernes økonomi?

I Ringkøbing–Skjern Kommune ligger vi ca. 2000 kroner under landsgennemsnittet pr. elev og er dermed i forvejen væsentlig ”billigere” i forhold til udgiften pr. elev og samtidig prioriteringen af midler pr. elev. Men - over de næste fire år skal der hvert år spares 0,5 procent - det vil sige 2 procent om fire år. Når der skal spares så mange penge på driften, så bliver det hentet på lønninger. Jeg understreger lige igen – man vil ansætte flere ledere, så hvor tror du, man vil skære ned?

Der tilføre ikke flere ressourcer, men flere ledere, giver færre pædagoger og lærere til de børn, der har brug for hjælpen, hvilket vil løfte trivsel og fagligheden – det hænger ikke sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce