Videbæk

Det gode børneliv blev endevendt

6. klasse fra Vorgod Barde Skole deltog i debatten om, hvad der skaber et godt børneliv. Privatfoto

Børn, forældre og personale skabte klare forventninger til hinanden.

VORGOD/BARDE: I tirsdag var al børnepasning og undervisning suspenderet i Vorgod-Barde fra kl. 12.30. Dagplejere, børnehavepædagoger, skolelærer og SFO-personale holdt dog ikke fri, men var i stedet taget til Innovest i Skjern for at snakke om hvordan "Godt Barneliv" bliver rigtig god.

Forældre til de børn, der bruger "Godt Barneliv, som er Vorgod-Bardes kommunale pasningstilbud, var også inviteret, ligesom 6. klasse deltog for at komme med input i børnehøjde til, hvad der skaber det gode børneliv i de lokale institutioner.

- Det er vigtigt at få kommunikeret ud til forældrene, at det her kan I regne med, når I har jeres børn her, og at i fællesskab kan vi gøre en forskel for børnene. Opnår vi ikke dette fællesskab, kaster vi helt sikkert noget dyrebart over bord, hvilket vil være meget ærgerligt, siger Mogens Bang, der er helhedsleder ved Vorgod-Barde Skole.

Fakta

Godt Barneliv er Ringkøbing-Skjern Kommunes tilbud til børn i alderen fra 0-14 år i skoledistriktet Vorgod-Barde. Samtlige institutioner arbejder sammen om at skabe et sammenhængende tilbud med gode overgange fra dagpleje til børnehave og til skole til gavn for børnene.

Forældre, pædagoger og lærere blev sat samme i grupper alt efter hvilken børnegruppe, der passer med. Privatfoto

6. klasse overraskede

Fokus på temadage var, hvad deltagerne ønsker at give alle børn med, når de forlader "Godt Barneliv". I forskellige grupper blev emnet diskuteret med særlig opmærksomhed på forældresamarbejdet som væsentligt for at skabe de bedste rammer for børnene. 6. klasses-eleverne havde deres egen gruppe og gav de voksne deres svar på, blandt andet hvad en god skole og en god voksen er. Svarene gav stof til eftertanke hos de voksne.

Ideerne, forslag og tanker skal nu samles til de vigtigste parametre for samarbejdet mellem hjem og institutioner i Vorgod-Barde.

0/0
112

Politiet efterlyser: Mand brugte stjålet hævekort ved Handelsbanken

Videbæk

Lokal kirke foreviget i modelbillede bestående af legoklodser

Videbæk

Cykelryttere lod sig ikke standse: 103 amatørryttere trodsede regn og torden

112

Musikken var ikke vellidt hos alle

112

Unge var støjende i anlægget

Erhverv

Ingen e-pris til Billig-arbejdstoj.dk - men næste år går de efter guldet

Videbæk

Advokat for narkodømte Christian: Der er en lillebitte chance