Jubilæum

Det giver værdi både privat og erhvervsmæssigt at være aktiv i lokalområdet

Marie Øgendahl. Pressefoto
Marie Øgendahl, afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Hvide Sande har 40-års jubilæum.

Hvide Sande: Afdelingsdirektør i Vestjysk Bank i Hvide Sande, Marie Øgendahl, har 40-års jubilæum i banken tirsdag den 9. juli.

- Selvom 40 år er lang tid, er det ikke til at forstå, at der er gået så mange år. Jeg har haft gode karrieremuligheder og fantastiske kolleger og kunder og samtidig har branchen været præget af store forandringer, så det har altid været spændende og udfordrende at gå på arbejde. Det har bestemt ikke været kedeligt, fortæller Marie Øgendahl og smiler.

Marie blev ansat 9. juli 1979 i daværende Ringkøbing Banks afdeling i Hvide Sande, hvor hun har været gennem alle årene.

- Jeg har været så privilegeret, at jeg gennem årene har haft mange forskellige funktioner lige fra faglig oplæring, og back upper til privatrådgiver, leder af privatkundegruppen, erhvervsrådgiver, markedsansvarlig og de sidste 19 år som arbejdede afdelingsdirektør med personaleansvar. Det har været enormt vigtigt - og givende - for mig at beholde kontakten til kunderne. Man bliver glad af at gå på arbejde, når man kan gøre en forskel for sine kunder og være med til at finde frem til de allerbedste løsninger til dem. Jeg tror også, at det har gjort mig til en bedre leder, da jeg forstår de problematikker og udfordringer, mine medarbejdere sidder med.

Marie betegner sig selv som en god, men også krævende leder.

- Mit motto er, at vores kunder, men også ledelsen skal være tilfredse med os. Det giver den største frihed og de bedste arbejdsforhold. Jeg er dog så heldig, at jeg har 12 fantastiske medarbejdere her i Hvide Sande, som både er loyale og trofaste. Vi har respekt for hinanden og kender hinanden på godt og ondt.

Aktiv fritid

Marie er gift med Bjarne og har to voksne børn og fem børnebørn.

- Mine børnebørn er 0 år, 4 år, 5 år, 6 år og 7 år, så min mand og jeg bruger en del af vores fritid sammen med dem - og vores børn selvfølgelig, smiler Marie.

Udover familien, bliver der også tid til lidt spinning, løbetræning og til at læse en god bog. Marie har dog også en del bestyrelsesposter, blandt andet i Hvide Sande Service Group, Erhvervssamvirke Vest og Holmsland Klit Turistforeninger.

- Mit arbejdsliv og privatliv har altid været tæt forbundne. Spørger du min familie, har jeg i perioder nok også arbejdet alt for meget. Jeg kan huske, at jeg spurgte min chef, om jeg kunne få nedsat tid, mens børnene var små. Det kunne jeg ikke, men vi har alligevel altid fundet ud af det. Desuden er jeg meget socialt anlagt, og jeg synes, det har givet - og giver enormt meget værdi både privat og erhvervsmæssigt, at jeg er aktiv i lokalområdet, diverse bestyrelser og netværk, siger Marie Øgendahl.

Jubilæet bliver fejret med en reception i bankens lokaler i Hvide Sande, fredag den 28. juni.

/EXP

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce