Annonce
Jubilæum

Det giver værdi både privat og erhvervsmæssigt at være aktiv i lokalområdet

Marie Øgendahl. Pressefoto
Marie Øgendahl, afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Hvide Sande har 40-års jubilæum.

Hvide Sande: Afdelingsdirektør i Vestjysk Bank i Hvide Sande, Marie Øgendahl, har 40-års jubilæum i banken tirsdag den 9. juli.

- Selvom 40 år er lang tid, er det ikke til at forstå, at der er gået så mange år. Jeg har haft gode karrieremuligheder og fantastiske kolleger og kunder og samtidig har branchen været præget af store forandringer, så det har altid været spændende og udfordrende at gå på arbejde. Det har bestemt ikke været kedeligt, fortæller Marie Øgendahl og smiler.

Marie blev ansat 9. juli 1979 i daværende Ringkøbing Banks afdeling i Hvide Sande, hvor hun har været gennem alle årene.

- Jeg har været så privilegeret, at jeg gennem årene har haft mange forskellige funktioner lige fra faglig oplæring, og back upper til privatrådgiver, leder af privatkundegruppen, erhvervsrådgiver, markedsansvarlig og de sidste 19 år som arbejdede afdelingsdirektør med personaleansvar. Det har været enormt vigtigt - og givende - for mig at beholde kontakten til kunderne. Man bliver glad af at gå på arbejde, når man kan gøre en forskel for sine kunder og være med til at finde frem til de allerbedste løsninger til dem. Jeg tror også, at det har gjort mig til en bedre leder, da jeg forstår de problematikker og udfordringer, mine medarbejdere sidder med.

Marie betegner sig selv som en god, men også krævende leder.

- Mit motto er, at vores kunder, men også ledelsen skal være tilfredse med os. Det giver den største frihed og de bedste arbejdsforhold. Jeg er dog så heldig, at jeg har 12 fantastiske medarbejdere her i Hvide Sande, som både er loyale og trofaste. Vi har respekt for hinanden og kender hinanden på godt og ondt.

Annonce

Aktiv fritid

Marie er gift med Bjarne og har to voksne børn og fem børnebørn.

- Mine børnebørn er 0 år, 4 år, 5 år, 6 år og 7 år, så min mand og jeg bruger en del af vores fritid sammen med dem - og vores børn selvfølgelig, smiler Marie.

Udover familien, bliver der også tid til lidt spinning, løbetræning og til at læse en god bog. Marie har dog også en del bestyrelsesposter, blandt andet i Hvide Sande Service Group, Erhvervssamvirke Vest og Holmsland Klit Turistforeninger.

- Mit arbejdsliv og privatliv har altid været tæt forbundne. Spørger du min familie, har jeg i perioder nok også arbejdet alt for meget. Jeg kan huske, at jeg spurgte min chef, om jeg kunne få nedsat tid, mens børnene var små. Det kunne jeg ikke, men vi har alligevel altid fundet ud af det. Desuden er jeg meget socialt anlagt, og jeg synes, det har givet - og giver enormt meget værdi både privat og erhvervsmæssigt, at jeg er aktiv i lokalområdet, diverse bestyrelser og netværk, siger Marie Øgendahl.

Jubilæet bliver fejret med en reception i bankens lokaler i Hvide Sande, fredag den 28. juni.

/EXP

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce