Sport

Det giver selvtillid at blive valgt som Europas bedste

Casper U. Mortensen på gæstevisit som målmand under VM-holdets træning i Herning. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)

Casper U. Mortensen har taget hul på et spansk eventyr i FC Barcelona og blev valgt som månedens spiller i november i Champions League.

Herning: Det var stort for mig at blive valgt som månedens spiller for november i Champions League. Det giver selvtillid at blive valgt som den bedste spiller i den bedste liga i Europa.

Casper U. Mortensen har taget hul på sit spanske eventyr. Han har en tre-årig kontrakt i FC Barcelona.

- I hele min tid i klubben har vi kun tabt én kamp. Det var til Nikolaj Jacobsens hold i Champions League. Man forventer, at vi vinder hver gang, vi spiller. Det er nærmest et krav, at vi kommer i Final Four i Champions League, men vi har også et godt hold, siger Casper U. Mortensen.

- Vi var flere nye spillere i klubben. Kevin Møller og jeg har haft stor glæde af, at Lasse Andersson havde været i Barcelona i flere år. Han kunne hjælpe os med det praktiske.

- Det gik fint med sproget, da jeg kom til Hannover, fordi tysk lå godt for mig, men spansk er langt sværere. Det kæmper jeg lidt med, indrømmer han.

Det ses tydeligt, når der er time-out, og træneren giver instrukser. Casper U. Mortensen står bagest og fatter ikke meget af det, der bliver sagt.

- Det er en af fordelene ved at komme rundt i flere lande. Jeg glæder mig til at kunne tale flere sprog, siger han.

Casper U. Mortensen tænker ikke så meget på, at han kan komme til at møde europamestrene fra Spanien med flere Barcelona-spillere i en afgørende landskamp.

- Vi har også tre spillere i den franske trup, Ludovic Fabregas, Dika Mem og Timothey N'Guessan, og du kan især glæde dig til at se Dika Mem. Han bliver en af de store spillere ved VM. Og de tyske spillere kender jeg jo særdeles godt fra årene i Hannover, påpeger han.

I den spanske trup er der målmanden Gonzalo Perez de Vargas, Aitor Bengoechea, Aleix Gomez Abello, og stregspilleren Rodrigo Enterrios fra Barcelona.

- Jeg ser franskmændene som den hårdeste konkurrent. De kommer med seks venstrehåndsspillere. En af dem er Dika Mem. Han er god, og han kommer fra FC Barcelona.

Alle er sultne

Casper U. Mortensen er nygift og har sin kone Stine Bjerre Mortensen, der samtidig rejser hjem for at passe sit job på TV2-sporten.

- Barcelona er en fantastisk by. Vi træner om morgenen og er hjemme kl. 13. Vi vinder store sejre i den spanske liga, men der er tre hold, der kan true os. Det var en sensation, da Granollers slog Barcelona i sidste sæson. Det må ikke ske i år. Jeg kan godt mærke, at alle er sultne efter at vinde Champions League.

- Men nu handler det om VM på hjemmebane. Det er fantastisk at have et VM i Danmark. Målet er, at vi skal nå en plads i semifinalen, men det var også målet ved EM i Kroatien. Her nåede vi vores målsætning, men var alligevel meget skuffede, da vi tabte til svenskerne, som har to fremragende målmænd.

- Jeg ser franskmændene som den hårdeste konkurrent. De kommer med seks venstrehåndsspillere. En af dem er Dika Mem, og han er god, forsikrer Casper U. Mortensen.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF