Annonce
Skjern Håndbold

Det gik ikke helt som planlagt: Men Skjern Håndbold hev tremålssejr over Lemvig-Thyborøn

Jonathan Stenbäcken og co. tog tirsdag aften imod Lemvig-Thyborøn. Arkivfoto.Jørgen Kirk
Skjern Håndbold vandt tirsdag aften over bundproppen fra Lemvig-Thyborøn med 29-26.
Annonce

Skjern: Selvom en af coronaens ofre i sportens verden har syntes at være hjemmebanefordelen, så forsøgte de omkring 400 fremmødte i Skjern Bank Arena tirsdag aften gevaldigt at bevise det modsatte.

Efter tre kvarters tungt angrebsspil, reagerede tilskuerne ved højlydt at tælle antallet af afleveringer mellem gæsterne fra Lemvig-Thyborøns bagspillere i et bravt forsøg på ved stemmens kraft at få dommerens hånd i vejret.

10, 11, 12, 13, 14.

Det stigende pres for markering af passivt spil rykkede også ned på Skjern-bænken, inden gæsternes Mark Nikolajsen fandt et af hullerne i forsvarsosten hos Skjern.

Der var spillet 47 minutter, og Skjern-spillerne havde mere eller mindre hele tiden været ét skridt - eller mål - bagud, da målmand Svend Rughave tog sagen i egen hånd - bogstaveligt talt.

Han trak en af de rigtig vigtige redninger op af hatten.

Vigtig, fordi den kom på et afgørende tidspunkt, hvor Skjern-mandskabet netop havde hevet sin første føring i land, siden haluret viste 13-12.

Vigtig, fordi Svend Rughave på det tidspunkt blot havde en enkelt redning i bagagen.

Og vigtig, fordi Jørgen Rasmussens ben allerede havde sat i løb.

Og pludselig var stillingen 23-21 til hjemmeholdet.

Annonce

Favoritter uden fart

Cheftræner Claus Hansen havde inden kampen ingen kvaler med at påtage sig favoritværdigheden, og med Skjerns fem point mod Lemvig-Thyborøns runde nul var der da heller ikke noget at sige til, hvis Skjern-mandskabet i det stille tænkte, at det eneste uvisse denne aften var sejrens størrelse.

Kampfakta

Herrehåndboldligaen

  • Skjern Håndbold - Lemvig-Thyborøn 29-26 (14-14)
  • Målscorere for Skjern Håndbold: Elvar Örn Jónsson 6, Jesper Konradsson 5,  René Rasmussen 4, Jonas Tidemand 3, Jonathan Stenbäcken 3, Oliver Norlyk 3, Jørgen Rasmussen 3 og Anders Eggert 2(2).
  • Målscorere for Lemvig-Thyborøn: Rasmus Porup 6, Mark Nikolajsen 5, Jonas Langerhuus 3, Thomas Damgaard 2, Frederik Iversen 2, Jesper Kokholm 2, Christian Holm 2, Jacob Østergaard 1, Nicolai Hvid 1, Nicolaj Spanggaard 1 og Mikkel Sandholm 1.
  • Udvisninger: 3 til Skjern Håndbold, 1 til Lemvig-Thyborøn.
  • Straffekast: 2 (2 mål) til Skjern, 3 (3 mål) til Lemvig-Thyborøn.

Det var dog ikke noget, der var clearet med gæsterne, stod det klart fra første fløjt. Med tungt og langtrukkent angrebsspil forsøgte bundholdet at trække al fart ud af Skjern-mandskabets spil, og det lykkedes.

- Det er ligesom om, at vi mangler de der berømte fem procent i det hele. Det er vanskeligt at dække op i et minut og femten sekunder hver gang, så det er klart, at det er ligesom om, vi taber noget tålmodighed. Det gør så, at de får fedtet nogle mål ind, og så bliver det tit det her med, at man kommer til at forcere kontra og angrebet lidt, når man ikke føler, at man har bolden særlig meget, og så mister man lidt rytmen i det, og det, synes jeg, egentlig er lidt det, der skete, sagde Claus Hansen efter kampen.

Dermed kunne Skjern gå til pause ved stillingen 14-14.

Annonce

Redning gav Skjern momentum

Lemvig-Thyborøn fortsatte takterne fra 1. halvleg og dikterede fra 2. halvlegs start kampen - og lagde ikke mindst tempoet.

Med stillinger som 14-16, 16-18 og 17-19 holdt gæsterne hjemmeholdet i udstrakt arm.

Situationen, hvor det blot var et spørgsmål om sejrens størrelse for hjemmeholdet, syntes et stykke væk.

Men da Svend Rughave med 13 minutter igen sprang ud af målet og sendte Jørgen Rasmussen i kontra, vendte kampen.


Det er vanskeligt at dække op i et minut og femten sekunder hver gang, så det er klart, at det er ligesom om, vi taber noget tålmodighed.

Claus Hansen, cheftræner


Ligeledes gjorde stemningen i Skjern Bank Arena, hvor buhråb blev afløst af taktfast klap, da Svend Rughave i det efterfølgende angreb endnu en gang var på pletten.

Skjerns momentum pressede Lemvig-Thyborøn til at begå fejl, og efter gæsternes tredje timeout smed de bolden ud over sidelinjen. En fejl, der prompte blev straffet af Skjerns topscorer Elvar Örn Jönsson, der med en kontrascoring til stillingen 25-22 cementerede Skjerns føring og senere sejr.

Og så fik publikum for alvor noget at klappe af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Annonce