x
Annonce
Ringkøbing IF

Det gik galt for RIF da de valgte at spille færdigt med kun ti mand

Jacob 'Jay' Andersen gjorde det igen godt for Ringkøbing IF, da RIF spillede 2-2 mod Holstebro. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing IF havde styr på træningskampen mod Holstebro med føring på 2-0, men da RIF valgte at spille de sidste minutter med kun ti mand for at spare småskadede spillere, endte kampen 2-2.

Ringkøbing: 2-2 hjemme i en træningskamp onsdag aften mod Holstebro Boldklub fra toppen af danmarksserien.

Det lyder ikke som noget, Ringkøbing IF kunne være tilfreds med.

Men det var slet ikke så galt endda. For 2-2 var - i hvert fald delvist - et resultat af, at RIF de sidste 10-12 minutter spillede med kun ti mand på banen.

Inden da havde RIF været bedst godt hjulpet på vej af en perfekt start med scoring til 1-0 efter kun tre minutters spil. Målscorer Martin Egelund med fornemt skud fra distancen.

Der var flere gode takter i første halvleg. Men inden det blev farligt, sluttede det alt for ofte med en dårlig aflevering eller tilsvarende fejl, som der alt i alt var for mange af.

Til gengæld var Holstebro kun farlige en enkelt gang. Det var lige før pausen, hvor målmand Mads Petersen havde en fin redning på et godt hovedstød.

Kort efter pausen spillede en stærk Jacob 'Jay' Andersen bolden til Lennard Lauridsen, der måtte se sit gode skud blive sendt ud på stolpen og videre til hjørnespark. Senere gav godt opspil i venstre side en åben chance midt for mål til Mark Asp, der sikkert scorede sit første mål for RIF til 2-0. Lidt senere fik Jacob 'Jay' Andersen et godt skud reddet.

RIF manglede kun Jules Youmeni og Gloire Rutikanga, så opstillingen var Mads Petersen, Anders Vestergaard Larsen, Nikolaj Pape, Sunday Odeh, Kasper Thomsen, Mikkel Koustrup, Mikkel Kjeldstrup, Victor Dawa, Jacob 'Jay' Andersen, Martin Egelund og Lennard Lauridsen.

Efter pausen blev flere spillere med småskavanker skånet. Fire mand var det, og det betød, RIF spillede de sidste minutter i undertal. Det straffede Holstebro med flot gennemspillet mål til 2-1 fem minutter før tid og 2-2 kort efter, da Mads Petersen skubbede en tværbold direkte ud til en fri modstander.

- Men hellere ti mand end ødelægge folk. Selvfølgelig var det irriterende at smide 2-0 væk. Men vi ville ikke risikere noget med kun et par uger til sæsonstart. Jeg hæfter mig mere ved, at vi skabte flere chancer end normalt, og at der var en helt anden indsats og disciplin, end der var i weekenden, sagde træner Nicolai Wael efter kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce