Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det er vist aldrig sket før - Skjern Håndbold på delt sidsteplads i ligaen efter to spillerunder

Oliver Norlyk, og Jonathan  Würtz forsøger at holde Skanderborgs Nikolaj A. Nielsen. Det lykkedes fint i første halvleg, men efter pausen gik det helt galt for Skjern Håndbold. Skjern Håndbold frygter, at Jonathan Würtz har fået et brud på den ene ankel. Derfor blev han kørt til røntgen på sygehuset i Herning. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix)
En skrækkelig anden halvleg blev dyr for Skjern Håndbold, der efter føring på 17-14 ved pausen endte med at tabe hjemmekampen mod Skanderborg med 31-28.
Annonce

Herreligaen: To kampe og nul point. En målscore på 51-64. Skjern Håndbold har fået en historisk dårlig start på ligaen.

Nederlaget ude mod SønderjyskE sved. Både fordi det var på hele ti mål, men også fordi indsatsen var sølle.

Efter sejren i Malmø i lørdags var der derfor meget, der tydede på, at Skjern ville hente en hjemmesejr over Skanderborg Håndbold tirsdag aften. Nu skulle Skjern vise, de var tilbage på rette spor.

Det var de også delvist - i første halvleg og vel også frem til 23-21 i anden halvleg efter 44 minutters spil.

Annonce

Tabte 10-5 det sidste kvarter

Derfra gik det rivende galt.

Skjerns angrebsspil gik i stå. Selv om de i perioder forsøgte sig med syv mod seks, som var en rimelig succes i første halvleg.

Efter en jævnbyrdig start så det flot ud, da Skjern gik fra 5-5 til 10-5. Forsvaret havde fat, Svend Rughave stod fint i målet, kontrafasen kørte fornuftigt.

Det holdt ikke ved. Forsvaret faldt lidt sammen, målene udeblev, så Skanderborg fik reduceret til 13-12. Da Skjern så alligevel kunne gå til pause foran 17-14, så det fint ud.

Uden at spille godt holdt føringen til 23-21, hvor kampen vendte med fire mål i træk til Skanderborg og senere med føring på 28-24 efter brændt straffekast af Anders Eggert.

Annonce

Fortjent sejr til Skanderborg

Et eller andet sted var det derfor fortjent, at Skanderborg kunne juble efter en lidt uventet sejr på tre mål.

- Ja det var lidt overraskende, men det er ikke nogen sensation. Vi har et fornuftigt hold, og vi tog herud med en tro på, vi godt kunne vinde. Jeg synes, det er flot, vi kunne vinde. Skjern var opsatte på at revanchere sig for nederlaget i Sønderborg, og de har et hold, der spiller europæisk, men alligevel fik vi begge point, fortalte den tidligere Skjern-spiller Morten Balling, der scorede fem gange i kampen.


Ja det var lidt overraskende, men det er ikke nogen sensation. Vi har et fornuftigt hold, og vi tog herud med en tro på, vi godt kunne vinde.

Morten Balling, Skanderborg Håndbold


Han havde også en forklaring på, hvad der gav sejren.

- Vi fik bedre og bedre styr på defensiven. Vi blev mere aggressive i midtzonen på Skjerns bagspillere. Vi blev også selv bedre i angrebet. Vi passede bedre på bolden i anden halvleg, og det gjorde, Skjern ikke fik så mange lette mål som før pausen, fortalte Morten Balling.

Annonce

Nu Skjern skal vise de kan tåle modgang

Assistenttræner Kasper Søndergaard hang med snuden, da han endelig lod sig lokke ud af omklædningsrummet.

- Det her gør ondt på os alle. Helt vildt. Det vigtigste er nu, at vi kommer op med hovederne igen inden fredagens kamp i Fredericia. Det er nu, vi skal vise, at vi kan tåle modgang, sagde Kasper Søndergaard.

Han havde en fornemmelse af, at spillerne mistede troen på, de kunne vinde, da modgangen meldte sig i anden halvleg.

- Igen synes jeg faktisk, vi kom frem til mange gode ting. Men igen brændte vi alt for meget. Samtidig spillede Skanderborg klogt. Kristian Bonefeldt, Markus Mørk og Morten Balling gjorde ondt på os med deres sikre og tålmodige spil. De fandt frem til nogle positioner, hvor de slog os mand mod mand. Det er de ting, jeg umiddelbart tænker på. Nu skal vi have analyseret den her kamp grundigt, så vi kan finde ud af, hvor vi fejler mest, fortalte Kasper Søndergaard.

Herreligaen anden runde

Skjern Håndbold-Skanderborg Håndbold 28-31 (17-14)

Målscorere Skjern Håndbold: Anders Eggert 9 (4), Elvar Jónsson 7, Eivind Tangen 3, Jonas Tidemand 2, René Rasmussen 2, jesper Konradsson 2, Oliver Norlyk 1, Bjarte Myrhol 1 og Jonathan Würtz 1.

Målscorere Skanderborg Håndbold: Marcus Mørk 7, Lars Skaarup 7, Kristian Bonefeld 5, Morten Balling 5 (2), Nikolaj Nielsen 3, Pauli Jacobsen 2, Mads Kalstrup 1 og Cornelius Kragh 1.

Straffekast: Skjern 5 (4 mål), Skanderborg 2 (2 mål).

Udvisninger: Tre til begge hold.

Tilskuere: De tilladte 400 i Skjern Bank Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce