Annonce
Fodbold

Det er træls - ny ubrugelig tredjeplads til Ølstrup G&U i serie 2

Per Bak kunne juble over sejrsmålet til 3-2 til Ølstrup G&U, men det var ikke nok til at komme i oprykningskampe. Arkivfoto: Mads Dalegaard
For anden sæson i træk blev Ølstrup G&U snydt af Grindsted i toppen af serie 2. Ølstrup vandt godt nok i sidste runde i Tjæreborg, men Grindsted fik point i Skjern, og så måtte Ølstrup nøjes med endnu en tredjeplads.

Tjæreborg: En tredjeplads for anden sæson i træk. Det blev de sørgelige kendsgerninger for Ølstrup G&U.

Men håbet om en andenplads og dermed oprykningskampe levede til det sidste.

- Vi fulgte selvfølgelig med i Grindsteds kamp i Skjern. Men det var der ikke meget ved i starten, hvor vi selv var bagud. Da kunne vi jo ikke bruge Skjerns føring på 2-0 til noget, fordi vi selv spillede lidt skidt, fortalte Ølstrups træner Jan Christensen.

Tingene begyndte at ændre sig efter 40 minutter, hvor Ølstrup fik udlignet til 1-1. Efter glimrende opspil kunne Simon T. Jensen spille bolden skråt bagud til Paw Bjørnkjær, der resolut sparkede bolden i mål.

Og det hele blev endnu bedre efter 70 minutter, hvor Tjæreborg tæt under mål sendte bolden i eget net efter indlæg i en situation, hvor Ølstrup nok selv havde scoret, hvis der ikke var lavet selvmål.

- Men så fandt vi ud af, at Grindsted havde udlignet. Så var vi lige vidt, fortalte Jan Christensen.

Kort efter udlignede Tjæreborg på flot hovedstød i målhjørnet fra kanten af feltet.

2-2 betød, at begge hold havde travlt. Ølstrup skulle score for at bevare håb om oprykning, og Tjæreborg skulle score for ikke at rykke ned.

Det blev Ølstrup, der scorede. Simon T. Jensen spillede Per Bak fri til sikker scoring til 3-2.

- Alt i alt en fortjent sejr, der bare viste sig ikke at være nok til noget som helst. Og det er vores egen skyld, vi ikke kom til at spille om oprykning eller lige frem rykkede direkte op. Vi har igen smidt for mange dumme point, sagde en skuffet Jan Christensen.

Serie 2 pulje 21

Tjæreborg IF-Ølstrup G&U 2-3

Mål: 8. minut: 1-0. 40. minut: 1-1 ved Paw Bjørnkjær. 70. minut: 1-2 på selvmål. 72. minut: 2-2. 85. minut: 2-5 ved Par Bak. En advarsel til Ølstrups Nikolaj Bonde efter 88 minutter. Ølstrup skiftede Per Bak ind efter 75 minutter for Michael Marhauer Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce