Annonce
Ringkøbing

'Det er stadig svært': Corona-restriktioner hæmmer fortsat handelslivet, mener Ringkøbings købstadschef

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen frygter, at åbnes der ikke snart op for de tyske turister, bliver handelslivet og Ringkøbing hårdt ramt. Foto: Mads Dalegaard
Det er muligt, at Danmark åbnes mere op i denne uge; men der er stadig lang vej tilbage, før tilstandene begynder at ligne det normale, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

RINGKØBING: - Vi er stadig pressede. Det er fortsat svært for forretninger og restauranter.

Jacob Muldkjær Rasmussen, Ringkøbings købstadschef, er selvfølgelig glad for, at en ny fase i genåbningen af Danmark starter onsdag; fra og med den 21. april kan restauranter, caféer, barer og værtshuse igen slå dørene op for både spisende og drikkende gæster, hvad enten de vil sidde ude eller inde.

- Men der er stadig restriktioner, der hæmmer vores medlemmer. Når det gælder indendørsservering, er der krav om coronapas og forudgående bordbestilling; gæster på indendørsserveringssteder skal lave en reservation mindst 30 minutter før ankomsten. Det bliver svært at administrere; den regel bør fjernes hurtigst muligt, siger han.

Annonce

Mangel på turister

Der er så småt kommet mere liv i Ringkøbing efter vinterens store nedlukning, men der er lang vej endnu, før forholdene er normale, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Det er stadig stille i gaderne. Det store problem er, at mange fortsat arbejder hjemmefra, og først og fremmest at vi mangler turisterne. Det er fint, at vi har fået flere danske turister, end vi plejer, men de kommer jo hovedsageligt i den danske højsæson. I Ringkøbing er vi vante til en sæson, der reelt er på 8-10 måneder om året, så vi mangler først og fremmest tyskerne, fastslår købstadschefen.


Det er stadig stille i gaderne. Det store problem er, at mange fortsat arbejder hjemmefra, og først og fremmest at vi mangler turisterne.

Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef


Han håber, at restriktionerne over for tyske turister bliver hævet hurtigst muligt; sker det ikke, vil der fortsat ske meget mindre i gaderne og butikkerne, end der plejer - og det vil gå ud over omsætningen.

Annonce

Brug de sociale medier

Jacob Muldkjær Rasmussen glæder sig over, at mange forretningsdrivende er blevet meget mere aktive på ikke mindst de sociale medier under corona-krisen for på den måde både at holde kontakten til kunderne og stadig at opretholde en omsætning.

- Det er så utroligt vigtigt at være til stede på de sociale medier. Selv om mange forretninger altså har været aktive, er der også mange butikker, der ikke har været det, og de er faldet helt ud under nedlukningen. Og hvad nytter det, hvis du har verdens bedste butik, men folk ikke ved noget om det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce