Annonce
Skjern Håndbold

Det er nu Skjern Håndbold skal sikre sig point med over i slutspillet

Jesper Konradsson brugte de tre fridage efter kampen i Esbjerg på en lyntur hjem til Sverige for at hente mentale kræfter til de næste vigtige kampe. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Små justeringer defensivt blev en succes med det samme for Skjern Håndbold. Nu skal stilen køres videre i en svær udekamp mod GOG, hvor en sejr til Skjern vil være et vigtigt skridt mod at få point med over i slutspillet.
Annonce

Skjern: Får Skjern Håndbold point med over i slutspillet?

Ja sejren i fredags i Esbjerg øgede i hvert fald mulighederne for det, og de to point gav noget optimisme i truppen, som også tankede ny energi med tre fridage efter kampen.

Men i løbet af den næste uges tid kan det hele se dystert ud igen. For lørdag møder Skjern Håndbold GOG på Fyn, og lørdagen efter er der hjemmekamp mod Bjerringbro-Silkeborg. BSH har 25 point på tredjepladsen, mens GOG ligger på fjerdepladsen med 24 point. Skjern har på femtepladsen 23 point.

- Vi skal have mindst to point ud af de to kampe, hvis vi skal bevare håbet om point med over. Vinder vi begge kampe, ser det fint ud. Men taber vi begge, ja så skal vi udelukkende fokusere på at blive mellem de otte bedste, så vi kommer med i slutspillet, siger Skjerns træner Claus Dalgaard-Hansen.

Før kampen mod Ribe-Esbjerg havde Claus Dalgaard-Hansen snakket om at justere på forsvaret. Det blev en succes fra start.

- Vi gik over til noget, som spillerne kender ud og ind. De fandt noget tryghed i at lade de to midterste i forsvaret gå frem, mens de to backs så kunne hjælpe med at pakke sammen inde bag dem. Det gjorde, at de rum Ribe-Esbjerg fik at spille i, var mindre end de rum, vi tidligere har givet modstanderne at spille i. Vi skabte mindre rum, hvor vi så var gode til at vinde vore dueller, forklarede Claus Dalgaard-Hansen.

Nu skal tingene bygges op derfra.

- Basis bliver forsvaret. Nu skal vi så gerne profitere af det i form af langt flere mål på kontraløb. Vores omstilling har været for langsom, fortæller træneren.

Netop kontraløb er GOGs varemærke. Det er før gået grueligt galt for Skjern, hvis GOG har fået lov til at løbe kontra alt for mange gange. Derfor skal Skjern virkelig passe på bolden i angrebet, hvor der kun skal afsluttes på gode chancer, hvor der ikke må laves tekniske fejl, og hvor der skal løbes retur i høj fart.

- Tør vi løbe med i GOGs tempo? Det er noget, vi skal have snakket om. Måske dur det ikke bare at gå bolden op i angreb og så køre på derfra. Måske er det bedst at afvikle det hele i højt tempo. Det må vi vurdere på op mod kampen, hvor vi vil bruge mere krudt på vort eget spil end GOGs spil, for det er på den måde, vi bedst optimerer vore egne ting på, forklarer Claus Dalgaard-Hansen.

Han giver hurtigt et eksempel.

- Vi ved, GOG har gode skytter. Mod Ribe-Esbjerg lod vi skytterne skyde ude på ni meter, og det kan sagtens være, vi forsøger lidt det samme igen. Vi stoler så meget på eget forsvar, at GOGs skytter virkelig skal vise meget på dagen, inden vi ændrer på vore egne planer, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Under alle omstændigheder bliver det en barsk opgave mod GOG, der har vist glimrende spil på det seneste. Siden et nederlag ude mod Aalborg i starten af december har GOG nemlig vundet deres seneste fire kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce