Ringkøbing

Det er lettere at få en læge tæt på - bare ikke i Ringkøbing-Skjern

Der er fortsat mangel på læger i Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto

Mens det er blevet lidt lettere at få en lokal praktiserende læge i Region Midtjylland, så kniber det fortsat i Ringkøbing-Skjern, hvor flere læger fortsat har lukket for tilgang.

Ringkøbing-Skjern: Der er langt fra frit valg på alle hylder, når der skal vælges praktiserende læge i Ringkøbing-Skjern.

Sådan har det været i flere år.

Hos Region Midtjylland har man ellers lavet en ny undersøgelse, som viser, at der siden 2013 er blevet åbnet for 29.000 flere patienter hos de praktiserende læger. Det er bare ikke sket i Vestjylland.

Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside er der lige nu kun fire lægehuse, som har åben for alle de patienter, der måtte ønske at skifte læge.

Det er lægehuse i Videbæk, Tim, Hvide Sande og et af lægehusene i Skjern. Et andet lægehus i Skjern, hos lægerne i Tarm, Borris og Vorgod er der udelukkende åbent for tilflyttere.

Det betyder, at nye patienter i Ringkøbing fortsat har langt til den nærmeste praktiserende læge.

Hos Region Midtjylland erkender man da også, at der er områder, hvor det stadig kniber med at få en læge tæt på. Det gælder i Ringkøbing-Skjern, Odder og Skanderborg.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med lægerne og deres organisation om at sikre, at alle borgere kan få en læge så tæt som muligt på, hvor de bor. Jeg er glad for, at det ser ud til at være blevet en smule lettere, siger formanden for udvalget for nære sundhedstilbud, Annette Roed (S) i en pressemeddelelse.

Lise Høyer, der er formand for praktiserende lægers organisation, PLO Midtjylland, erkender, at der fortsat er udfordringer rundt om i regionen.

- Jeg synes, at vi skal glæde os over, at kurven måske er knækket for en stund, og mest af alt, at den ikke fortsat falder, men tallene er komplekse, og det kræver en fortsat fælles indsats at løse manglen på praktiserende læger i visse områder, siger hun.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce