Annonce
Ringkøbing

Det er lettere at få en læge tæt på - bare ikke i Ringkøbing-Skjern

Der er fortsat mangel på læger i Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto

Mens det er blevet lidt lettere at få en lokal praktiserende læge i Region Midtjylland, så kniber det fortsat i Ringkøbing-Skjern, hvor flere læger fortsat har lukket for tilgang.

Ringkøbing-Skjern: Der er langt fra frit valg på alle hylder, når der skal vælges praktiserende læge i Ringkøbing-Skjern.

Sådan har det været i flere år.

Hos Region Midtjylland har man ellers lavet en ny undersøgelse, som viser, at der siden 2013 er blevet åbnet for 29.000 flere patienter hos de praktiserende læger. Det er bare ikke sket i Vestjylland.

Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommunes hjemmeside er der lige nu kun fire lægehuse, som har åben for alle de patienter, der måtte ønske at skifte læge.

Det er lægehuse i Videbæk, Tim, Hvide Sande og et af lægehusene i Skjern. Et andet lægehus i Skjern, hos lægerne i Tarm, Borris og Vorgod er der udelukkende åbent for tilflyttere.

Det betyder, at nye patienter i Ringkøbing fortsat har langt til den nærmeste praktiserende læge.

Hos Region Midtjylland erkender man da også, at der er områder, hvor det stadig kniber med at få en læge tæt på. Det gælder i Ringkøbing-Skjern, Odder og Skanderborg.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med lægerne og deres organisation om at sikre, at alle borgere kan få en læge så tæt som muligt på, hvor de bor. Jeg er glad for, at det ser ud til at være blevet en smule lettere, siger formanden for udvalget for nære sundhedstilbud, Annette Roed (S) i en pressemeddelelse.

Lise Høyer, der er formand for praktiserende lægers organisation, PLO Midtjylland, erkender, at der fortsat er udfordringer rundt om i regionen.

- Jeg synes, at vi skal glæde os over, at kurven måske er knækket for en stund, og mest af alt, at den ikke fortsat falder, men tallene er komplekse, og det kræver en fortsat fælles indsats at løse manglen på praktiserende læger i visse områder, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce