Annonce
Leder

Det er kønnere, når katten selv går ud af sækken, end når den bliver trukket ved halen

Hvis de vil partiet det bedste, vælger de nu at trække sig med den værdighed, der stadig måtte være i behold. Tag imod klapsalver og taksigelser for lang og tro tjeneste, slik skrammerne, ryst mudderet af poterne - og kom videre.

Uskønt er vel nærmest for kønt et ord til at beskrive det katteslagsmål, som med hvæs og riv foregår for åbent Venstre-tæppe i denne tid. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har mange gange før bevist, at han har adskillige liv at give af, og at han kender flere overbevisende finter end en gammel baggårds-hankat, når det gælder om at få sine modstandere sat godt og grundigt på plads.

Udmeldingen forleden om, at han ikke selv vil trække sig, men at andre jo bare kan stille med en anden formandskandidat, var en strategisk velplaceret klo lige i ansigtet på dem, som har prøvet at presse ham til at gå. For med en Ellemann-Jensen, der foreløbig ikke ser ud til at ville træde på lig for at nå frem til formandsstolen, er det svært at få øje den oplagte modkandidat.

Men selv om det lige nu kan være svært, så er det endnu sværere at forestille sig Venstre fortsætte en bare nogenlunde fornuftig og samlet kurs med den siddende formand og næstformand i spidsen. For med et Lars Løkke-citat, som regionsformand Stephanie Lose forleden fik mindet Venstres forretningsudvalg om, så er mayonnaisen ude af tuben, og det er svært at få den slags tilbage igen. Den eneste farbare vej fremad for partiet er en ny ledelse - og alt tyder på, at der efterhånden ikke er imponerende mange andre end Lars Løkke selv, som ikke kan se det.

Nu bliver det så sagt klart og umisforståeligt af kommuneformændene i Venstres kerneland, det midt- og vestjyske: Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen står i vejen for, at der igen kan komme ro og orden i partiet. De må gå.

Herfra skal lyde en klar anbefaling til de to om at lytte til deres besindige bagland. Hvis de vil partiet det bedste, vælger de nu at trække sig med den værdighed, der stadig måtte være i behold. Tag imod klapsalver og taksigelser for lang og tro tjeneste, slik skrammerne, ryst mudderet af poterne - og kom videre.

Når katten under alle omstændigheder er nødt til at komme ud af sækken, så er det nu engang noget kønnere at se på, at den går selv i stedet for at blive trukket hvæsende og hylende ud ved halen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce