Annonce
Erhverv

Det er ikke innovativt at konkurrere på dårlige arbejdsforhold

Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation

Mange virksomheder bryster sig af at være innovative. De bryster sig af at være nytænkende. I fagbevægelsen har vi stor ros til dem, der skaber nye, brugbare produkter og som derigennem skubber samfundet fremad. Problemet opstår når virksomhedernes innovation består i at betale 0 kr. i skat, fratage os løn under sygdom, barsel eller presse tissepauser væk fra arbejdsdagen. Det er ikke nytænkning - tværtimod.

Desværre ser vi en global bølge, hvor grådighed forklædes som innovation. Lad mig give nogle eksempler. Selvom Amazon har sat timelønnen i USA op til 15 dollar, så er de langt fra guds bedste børn. Tværtimod har de valgt at øge presset på medarbejderne. Amazon er blevet beskyldt for at have fyret flere gravide medarbejdere. Babyer er åbenbart bad business – også selvom nogen jo skal føde morgendagens arbejdskraft. Der er reportager om medarbejdere, som tisser i flasker pga. tidspres. Og der er talrige eksempler på, at Amazon efterlader lidende medarbejdere med arbejdsskader uden at tage ansvar.

Jeg læste for eksempel om en kvinde, der fik skadet hånden på arbejde. Hun måtte vente halvandet år i smerte, før Amazon tog ansvar og godkendte en operation. I mellemtiden blev skaden forværret. Hun mistede endda sit job og sin lejlighed. Amazon reagerede ved at pudse en privatdetektiv på hende. Hvorfor skal medarbejdere betale med helbredet for, at ejeren af Amazon kan kalde sig en af verdenshistoriens rigeste mænd?

Respekt for mennesker er noget, visse af verdens største virksomheder skærer væk i jagten på profit. Det er hverken kreativt, nytænkende eller innovativt. Heldigvis er det ikke så grelt herhjemme. Men vi kan ikke tage vores gode arbejdsforhold for givet. Og vi er heller ikke garanteret, at Amazon vil opføre sig ordentligt, hvis de åbner en fabrik her. Men hvad er det så, der beskytter os mod den globale grådighed?

I Danmark er overenskomsten den enkeltes skjold. Det er regler, som fagforeninger aftaler med arbejdsgiverne. Regler som skaber et fair marked til gavn for medarbejdere og arbejdsgivere. For virksomheder skal ikke konkurrere på at skære toiletbesøg væk. Derfor er der også i dag et kæmpe behov for, at lønmodtagerne samler sig hos fagforeninger. Det er den bedste måde hvorpå såvel amerikanske, tyske og danske medarbejdere kan stå imod presset og den manglende moral. For der findes desværre mange, som tjener kassen på at tryne medarbejderes rettigheder.

I Danmark sker det i luften over os med Ryanair. Uber forsøgte ligeledes at "innovere" ved at skære barsel, løn under sygdom og pension væk. Det er jo ikke innovation. Det er ikke innovativt at koste rundt med medarbejdere, slide dem ned og jage dem. Det er en gentagelse af 1800-tallets brutale idioti. Det er en oldgammel metode, som nogle virksomheder - ligesom de gamle herremænd - har brugt i århundreder. Reel innovation handler derimod om investering i ny teknologi og i medarbejderne.

Men hvad kan vi så gøre? I Danmark sørgede fagbevægelsen for, at Ryanair ikke bare fløj ind og byggede base i København uden overenskomst. Vi insisterede på, at Uber skulle overholde lovgivningen. Og hvis Amazon nogensinde bygger et lager i Danmark, er det helt afgørende, at det sker indenfor rammerne af den danske arbejdsmarkedsmodel. Men de personer, der står i spidsen, er også nogle af verdens rigeste mænd, så Amazons ejer kan med et fingerknips lette trykket for sine medarbejdere, så der er bedre tid til udføre sit arbejde – og til at gå på toilettet!

Indtil videre har det nye årtusind lært os, at man kan tjene alt for mange penge på at behandle folk med en alt for fattig værdighed. Kun sammenhold og fælles kamp for overenskomster og rettigheder kan beskytte os mod ubarmhjertig grådighed.

Annonce
Amazons ejer Jeff Bezos er blandt verdens rigeste mænd, så han kan med et fingerknips lette trykket for sine medarbejdere, så der er bedre tid til udføre sit arbejde – og til at gå på toilettet! Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce