Annonce
Hvide Sande

Det er for koldt at gå i vandet: Endnu en uge uden svømmere i livsfare ved midt- og vestjyske strande

Livreddere i Søndervig spejder efter nødstedte. Foto Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce

SØNDERVIG: Vejret har mildest talt ikke indbudt til svømmeture, og det afspejler sig også i antallet af livreddende aktioner, livredderne har foretaget på de midt- og vestjyske strande - nemlig ingen!

Hverken i Hvide Sande, Søndervig, Thyborøn eller Thorsminde har livredderne måtte kaste sig i bølgerne for at komme svømmere til undsætning.

Det er nu ikke det samme, som at de i stedet har siddet og trillet tommelfingre. Tvært imod. De har såmænd haft rigeligt at se til:

I Hvide Sande har livredderne foretaget fire førstehjælpsaktioner, fem forebyggende aktioner og 97 oplysende indsatser; i Søndervig to førstehjælpsaktioner, én forebyggende aktion og 132 oplysende indsatser.

I resten af landet var livredderne impliceret i fire livreddende aktioner. Og når de er det, handler det ofte om de frygtede revlehuller, der hvert år er årsag til ulykker og farlige situationer ved de danske kyster, fortæller Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

- Et revlehul er som udgangspunkt ikke farligt, hvis man ved, hvordan man skal tackle det. Men begynder man at svømme mod strømmen for at komme ind mod land, kan det blive rigtig farligt, siger han.

Den bedste måde at sikre sig mod faren på, er ved at vælge en strand med livreddere og altid bade mellem flagene. Livredderne har sikret sig, at badeforholdene i denne zone er forsvarlige, og skulle man få brug for hjælp, kan man få fat på en livredder.

Vælger man at bade et sted, hvor der ikke er livreddere, er det - ud over så vidt muligt at konstatere, om der er revlehuller - vigtigt at notere sig strandens nummer, så redningsfolk hurtigt kan nå frem, hvis man har brug for hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Tre narkobilister snuppet

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce