Ringkøbing-Skjern

Det er fedt! Løbeveninderne kom under bjælken trods bekymring

Else Pedersen, Pia Bloch og Lisbeth Hansen var vilde med Pure Challenge-løbet. Foto: Mads Dalegaard
285 deltagere var vilde med det nye forhindringsløb Pure Challenge i Tarm med masser af underholdende og udfordrende prøvelser, der gjorde folk våde til skindet – men også flyttede grænser.

Tarm: Mudder siges jo at være godt for huden …

Sådan lød det fra flere kvinder, der lige skulle overveje, om de nu også ville gå ned på alle fire og mave sig igennem mudderpølen – men de gjorde det. Og de nød det.

Mudderpølen var en af de 21 prøvelser i Pure Challenge-forhindringsløbet, som blev afviklet lørdag formiddag i Tarm på en bane anlagt omkring Bybækken. Og det blev en kæmpe succes, som fik både pulsen op og store smil frem på svedige, beskidte ansigter.

Pure Challenge blev løbet for første gang og ligner svaret på den type motionsløb, som løberne efterspørger. Ikke blot ensformigt løb, men med forhindringer undervejs, der virkelig kan skubbe til personlige grænser og træne modighedsmusklen.

Vejret var forfærdeligt, men egentlig ganske velegnet. Den silende regn gjorde banen endnu mere udfordrende og stemningen mere rå.

Løberne blev sendt af sted i grupper og skulle forcere Bybækken flere gange. Ved broen på Engvej var der lagt stolper ud over bækken, hvilket trak publikum til i håbet om at se løberne ryge i vandet. De fleste forsøgte at holde balancen og holde sig tørskoet, men det kunne de godt have sparet sig. Kort efter skulle løberne nemlig krydse bækken, hvilket betød en vandgang helt op til skuldrene.

Dernæst stod den på trækævler, der skulle bæres, og traktordæk, der skulle vendes, hvorpå ruten atter gik ned i bækken, hvor deltagerne skulle dykke under et rør, der var lagt på tværs. Under bjælken øvelsen blev øvelsen snart kaldt, med venlig hilsen til actionkronprinsen, der ville have elsket det her.

Videre gik det mod armgangsstativet og mudderbadet, der fik nogle til at sende en bekymret tanke mod deres dyre løbesko. Dernæst endnu en tur i bækken, hvor deltagerne skulle holde sig under et udspændt net i bedste jægerkorpsstil. Den var ikke rar for de vandskrække.

Ruten var to en halv kilometer og skulle gennemløbes to gange.

I Bybækken, på vej hen mod bjælken. Pia Bloch, Else Pedersen og Listbeth Hansen. Foto: Mads Dalegaard

Hovedet under vand

Under bjælken var en udfordring for flere, der ikke brød sig om at få hovedet under vand, men langt de fleste overvandt sig selv.

Også Lisbeth Hansen fra Astrup kom under bjælken to gange, men det krævede hjælp af hendes veninder Pia Bloch fra Skjern og Else Pedersen fra Vemb.

- Jeg er ikke vild med at få hovedet under vand, så jeg var noget bekymret for den forhindring. Jeg blev også lidt længe under vandet, og jeg måtte have hjælp til at komme op. Men jeg gjorde det, fortalte Lisbeth Hansen efter løbet.

Heller ikke hendes veninder var glade for at komme under i det grumsede vand, men overvandt sig selv.

- Der var flere ting, vi på forhånd sagde, vi ikke ville, men vi gjorde det alligevel, grinte pigerne.

De tre kvinder udgør sammen med en fjerde veninde en lille gruppe, der tager ud til 15-20 løb årligt. Lisbeth Hansen er også med i Skjern Løbeklub.

Da Pure Challenge-løbet blev annonceret, var de godt klar over, at de måtte med.

- Vi har tidligere prøvet et gung-ho løb med hoppepuder, men ikke noget som dette her. Jeg har før spurgt, om vi skulle til mud-race, men nej, sagde de andre, men så kom det her. Og jeg kan ikke få det vildt nok, sagde Else Pedersen.

- Jeg gjorde det også for at støtte og bakke op, når der sker noget i lokalområdet. Vi har savnet et løb som dette. Nu kommer Skjern Å Running Challenge jo heller ikke mere, sagde Pia Bloch.

Teamwork

Der var masser af roser til arrangementet.

- Det er vildt godt. Det er udfordrende, men vi arbejdede sammen som et team, og det er en ny måde at løbe på. Man finder sammen løsningen på, hvordan man kommer lettest over forhindringerne.

- Det var hårdt i andet gennemløb, når man er blevet tung og våd. Og så ved man jo også, hvilke forhindringer, man skal bekymre sig for. Vi håber løbet bliver gentaget næste år. Vi skal nok komme igen, og vi skal nok tale varmt om det, lød det fra løbeveninderne – der glædede sig til et varmt bad efter strabadserne.

Klaret! Else Pedersen har været under. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce