Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det er fedt! Løbeveninderne kom under bjælken trods bekymring

Else Pedersen, Pia Bloch og Lisbeth Hansen var vilde med Pure Challenge-løbet. Foto: Mads Dalegaard
285 deltagere var vilde med det nye forhindringsløb Pure Challenge i Tarm med masser af underholdende og udfordrende prøvelser, der gjorde folk våde til skindet – men også flyttede grænser.

Tarm: Mudder siges jo at være godt for huden …

Sådan lød det fra flere kvinder, der lige skulle overveje, om de nu også ville gå ned på alle fire og mave sig igennem mudderpølen – men de gjorde det. Og de nød det.

Mudderpølen var en af de 21 prøvelser i Pure Challenge-forhindringsløbet, som blev afviklet lørdag formiddag i Tarm på en bane anlagt omkring Bybækken. Og det blev en kæmpe succes, som fik både pulsen op og store smil frem på svedige, beskidte ansigter.

Pure Challenge blev løbet for første gang og ligner svaret på den type motionsløb, som løberne efterspørger. Ikke blot ensformigt løb, men med forhindringer undervejs, der virkelig kan skubbe til personlige grænser og træne modighedsmusklen.

Vejret var forfærdeligt, men egentlig ganske velegnet. Den silende regn gjorde banen endnu mere udfordrende og stemningen mere rå.

Løberne blev sendt af sted i grupper og skulle forcere Bybækken flere gange. Ved broen på Engvej var der lagt stolper ud over bækken, hvilket trak publikum til i håbet om at se løberne ryge i vandet. De fleste forsøgte at holde balancen og holde sig tørskoet, men det kunne de godt have sparet sig. Kort efter skulle løberne nemlig krydse bækken, hvilket betød en vandgang helt op til skuldrene.

Dernæst stod den på trækævler, der skulle bæres, og traktordæk, der skulle vendes, hvorpå ruten atter gik ned i bækken, hvor deltagerne skulle dykke under et rør, der var lagt på tværs. Under bjælken øvelsen blev øvelsen snart kaldt, med venlig hilsen til actionkronprinsen, der ville have elsket det her.

Videre gik det mod armgangsstativet og mudderbadet, der fik nogle til at sende en bekymret tanke mod deres dyre løbesko. Dernæst endnu en tur i bækken, hvor deltagerne skulle holde sig under et udspændt net i bedste jægerkorpsstil. Den var ikke rar for de vandskrække.

Ruten var to en halv kilometer og skulle gennemløbes to gange.

Annonce
I Bybækken, på vej hen mod bjælken. Pia Bloch, Else Pedersen og Listbeth Hansen. Foto: Mads Dalegaard

Hovedet under vand

Under bjælken var en udfordring for flere, der ikke brød sig om at få hovedet under vand, men langt de fleste overvandt sig selv.

Også Lisbeth Hansen fra Astrup kom under bjælken to gange, men det krævede hjælp af hendes veninder Pia Bloch fra Skjern og Else Pedersen fra Vemb.

- Jeg er ikke vild med at få hovedet under vand, så jeg var noget bekymret for den forhindring. Jeg blev også lidt længe under vandet, og jeg måtte have hjælp til at komme op. Men jeg gjorde det, fortalte Lisbeth Hansen efter løbet.

Heller ikke hendes veninder var glade for at komme under i det grumsede vand, men overvandt sig selv.

- Der var flere ting, vi på forhånd sagde, vi ikke ville, men vi gjorde det alligevel, grinte pigerne.

De tre kvinder udgør sammen med en fjerde veninde en lille gruppe, der tager ud til 15-20 løb årligt. Lisbeth Hansen er også med i Skjern Løbeklub.

Da Pure Challenge-løbet blev annonceret, var de godt klar over, at de måtte med.

- Vi har tidligere prøvet et gung-ho løb med hoppepuder, men ikke noget som dette her. Jeg har før spurgt, om vi skulle til mud-race, men nej, sagde de andre, men så kom det her. Og jeg kan ikke få det vildt nok, sagde Else Pedersen.

- Jeg gjorde det også for at støtte og bakke op, når der sker noget i lokalområdet. Vi har savnet et løb som dette. Nu kommer Skjern Å Running Challenge jo heller ikke mere, sagde Pia Bloch.

Teamwork

Der var masser af roser til arrangementet.

- Det er vildt godt. Det er udfordrende, men vi arbejdede sammen som et team, og det er en ny måde at løbe på. Man finder sammen løsningen på, hvordan man kommer lettest over forhindringerne.

- Det var hårdt i andet gennemløb, når man er blevet tung og våd. Og så ved man jo også, hvilke forhindringer, man skal bekymre sig for. Vi håber løbet bliver gentaget næste år. Vi skal nok komme igen, og vi skal nok tale varmt om det, lød det fra løbeveninderne – der glædede sig til et varmt bad efter strabadserne.

Klaret! Else Pedersen har været under. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Ringkøbing IF

FC Barcelona spænder ben for Ringkøbing IF: Martin Braithwaite har brug for sin personlige coach

Annonce