Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det er fedt! Løbeveninderne kom under bjælken trods bekymring

Else Pedersen, Pia Bloch og Lisbeth Hansen var vilde med Pure Challenge-løbet. Foto: Mads Dalegaard
285 deltagere var vilde med det nye forhindringsløb Pure Challenge i Tarm med masser af underholdende og udfordrende prøvelser, der gjorde folk våde til skindet – men også flyttede grænser.

Tarm: Mudder siges jo at være godt for huden …

Sådan lød det fra flere kvinder, der lige skulle overveje, om de nu også ville gå ned på alle fire og mave sig igennem mudderpølen – men de gjorde det. Og de nød det.

Mudderpølen var en af de 21 prøvelser i Pure Challenge-forhindringsløbet, som blev afviklet lørdag formiddag i Tarm på en bane anlagt omkring Bybækken. Og det blev en kæmpe succes, som fik både pulsen op og store smil frem på svedige, beskidte ansigter.

Pure Challenge blev løbet for første gang og ligner svaret på den type motionsløb, som løberne efterspørger. Ikke blot ensformigt løb, men med forhindringer undervejs, der virkelig kan skubbe til personlige grænser og træne modighedsmusklen.

Vejret var forfærdeligt, men egentlig ganske velegnet. Den silende regn gjorde banen endnu mere udfordrende og stemningen mere rå.

Løberne blev sendt af sted i grupper og skulle forcere Bybækken flere gange. Ved broen på Engvej var der lagt stolper ud over bækken, hvilket trak publikum til i håbet om at se løberne ryge i vandet. De fleste forsøgte at holde balancen og holde sig tørskoet, men det kunne de godt have sparet sig. Kort efter skulle løberne nemlig krydse bækken, hvilket betød en vandgang helt op til skuldrene.

Dernæst stod den på trækævler, der skulle bæres, og traktordæk, der skulle vendes, hvorpå ruten atter gik ned i bækken, hvor deltagerne skulle dykke under et rør, der var lagt på tværs. Under bjælken øvelsen blev øvelsen snart kaldt, med venlig hilsen til actionkronprinsen, der ville have elsket det her.

Videre gik det mod armgangsstativet og mudderbadet, der fik nogle til at sende en bekymret tanke mod deres dyre løbesko. Dernæst endnu en tur i bækken, hvor deltagerne skulle holde sig under et udspændt net i bedste jægerkorpsstil. Den var ikke rar for de vandskrække.

Ruten var to en halv kilometer og skulle gennemløbes to gange.

Annonce
I Bybækken, på vej hen mod bjælken. Pia Bloch, Else Pedersen og Listbeth Hansen. Foto: Mads Dalegaard

Hovedet under vand

Under bjælken var en udfordring for flere, der ikke brød sig om at få hovedet under vand, men langt de fleste overvandt sig selv.

Også Lisbeth Hansen fra Astrup kom under bjælken to gange, men det krævede hjælp af hendes veninder Pia Bloch fra Skjern og Else Pedersen fra Vemb.

- Jeg er ikke vild med at få hovedet under vand, så jeg var noget bekymret for den forhindring. Jeg blev også lidt længe under vandet, og jeg måtte have hjælp til at komme op. Men jeg gjorde det, fortalte Lisbeth Hansen efter løbet.

Heller ikke hendes veninder var glade for at komme under i det grumsede vand, men overvandt sig selv.

- Der var flere ting, vi på forhånd sagde, vi ikke ville, men vi gjorde det alligevel, grinte pigerne.

De tre kvinder udgør sammen med en fjerde veninde en lille gruppe, der tager ud til 15-20 løb årligt. Lisbeth Hansen er også med i Skjern Løbeklub.

Da Pure Challenge-løbet blev annonceret, var de godt klar over, at de måtte med.

- Vi har tidligere prøvet et gung-ho løb med hoppepuder, men ikke noget som dette her. Jeg har før spurgt, om vi skulle til mud-race, men nej, sagde de andre, men så kom det her. Og jeg kan ikke få det vildt nok, sagde Else Pedersen.

- Jeg gjorde det også for at støtte og bakke op, når der sker noget i lokalområdet. Vi har savnet et løb som dette. Nu kommer Skjern Å Running Challenge jo heller ikke mere, sagde Pia Bloch.

Teamwork

Der var masser af roser til arrangementet.

- Det er vildt godt. Det er udfordrende, men vi arbejdede sammen som et team, og det er en ny måde at løbe på. Man finder sammen løsningen på, hvordan man kommer lettest over forhindringerne.

- Det var hårdt i andet gennemløb, når man er blevet tung og våd. Og så ved man jo også, hvilke forhindringer, man skal bekymre sig for. Vi håber løbet bliver gentaget næste år. Vi skal nok komme igen, og vi skal nok tale varmt om det, lød det fra løbeveninderne – der glædede sig til et varmt bad efter strabadserne.

Klaret! Else Pedersen har været under. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

112

Nattelivet gav ballade og larm

Annonce