Annonce
Ringkøbing-Skjern

Erhvervsprisen 2020 endte i Spjald: - Det er fedt at være her og modtage prisen

Tommy Søndergaard og Lene Agger modtog årets erhvervspris. Bag dem fra venstre Morten Brændgaard, Gitte Brændgaard og Jørgen Bækgaard, Lampemesteren, Dorthe Krogsgaard, Asger Krogsgaard, Mogensgaard, Bjarke Hansen og Maibritt Kjeldgaard, Tourpaq, Karsten Jørgensen, Charlotte Sunesen og Lasse Sunesen, Mogensgaard. Foto: Søren Palmelund
Årets tema var digitalisering, og på det punkt er mange virksomheder i vores kommune godt med. Men da regnebrættet blev gjort op, var det den succesrige virksomhed i Spjald, der løb med prisen.

VIDEBÆK: Det blev Billig-arbejdstøj, der fredag aften løb med Erhvervsprisen 2020. Prisen blev uddelt på Vestjysk Lederforums nytårskur i Videbæk-hallen fredag aften.

Normalt uddeles erhvervsprisen - der er et samarbejde mellem Lederforum og Dagbladet - lige efter nytår, men arrangementet var i år udsat til efteråret på grund af corona-epidemien.

Temaet for 2020 var digitalisering, og fem stærke kandidater konkurrerede om prisen. Ud over Billig-arbejdstøj var det Lampemesteren, Mogensgaard, Tourpaq og HS Tarm.

Annonce

- Det har været en meget svær beslutning, da det er et virkelig stærkt felt, og I fem nominerede virksomheder, samt hele vores kommune kan alle være stolte af, samt tage ved lære af jeres flid og stræbsomhed indenfor årets tema digitalisering, sagde formanden for Vestjysk Lederforum Søren Ostersen.

Billlig-arbejdstøj

I sin begrundelse for at give prisen til Billig-arbejdstøj og indehaver Tommy Søndergaard, sagde han blandt andet:

- Årets vinder etablerede sig midt i finanskrisen.

- Årets vinder har vist sand iværksætteri, samt et mod og lyst til hurtigt at sadle om, da tilfældigheder viste, at der var hurtigere omsætning og sidenhen langt større potentiale i andre produkter!

- Årets vinder har vist vejen for andre unge iværksættere – vær tro mod en kurs, men vær også klar til at investere i fremtiden.

- Årets vinder har brugt sin godt 12-årige erfaring og store kundedatabase til fremadrettet at kunne tilbyde sine nuværende og fremtidige kunder eget brand.

- Årets vinder har tænkt sig rigtig godt om, for med hjælp fra den moderne teknologi i form af robothøjlager at kunne håndtere endnu flere ordrer og pakker.

- Årets vinder har vækstet sin virksomhed i antallet af medarbejdere og egenkapital hvert eneste år.

- Årets vinder har en klar, tydelig og efterlevet CSR-politik (social ansvarlighed, red.).

- Årets vinder har indenfor digitalisering og med næse for afsætning nu gjort sig helt klar til at gå ud på den store scene internationalt.

Vi tror, Tommy, at du har set helt rigtigt, da du tænkte hele verden.com har større potentiale end spjald.dk.

Søren Ostersen, formand for Vestjysk Lederforum.

- Vi tror, Tommy, at du har set helt rigtigt, da du tænkte hele verden.com har større potentiale end spjald.dk.

Deltagerne i arrangementet var spændte på, hvem der løb med den store hæder. Foto: Søren Palmelund

Tommy Søndergaard takkede for prisen, og fortalte, at da han engang havde været til konference, havde han hørt en iværksætter fortælle, at han havde forsøgt at leve efter Poul Krebs-sangen "Hør suset".

- Det har jeg også. Det handler om at turde stå frem, at sige her er jeg og tro på det, jeg vil. Det er fedt at være her og at modtage prisen, sagde Tommy Søndergaard.

Han fandt det i øvrigt morsomt, at også Morten Brændgaard og Lampemesteren var kandidat til prisen.

- Vi har siddet i erfa-gruppe sammen om nethandel, sagde han.

Annonce

Mogensgaard

Søren Ostersen havde også mange rosende ord til de øvrige kandidater til prisen.

Om Mogensgaard, der drives af Dorthe og Asger Krogsgaard, sagde han blandt andet:

- Vil man se, hvordan informationsteknologien har revolutioneret landbruget, skal man bare aflægge besøg hos Dorthe og Asger Krogsgaard på Mogensgaard på Holmsland. Her har de etableret Danmarks mest moderne svinebedrift, og digitale løsninger er helt centrale for driften.

- I farestaldene på Mogensgaard sørger teknologien således for, at hver so fodres optimalt og med den rigtige foderblanding. Informationsteknologien er en integreret del af de ansattes hverdag, og smartphonen det vigtigste arbejdsredskab. Markarbejdet, lagerstyring, tidsstyring og meget andet er selvfølgelig også højteknologisk.

- Men i sidste ende handler det stadig om – som det altid har gjort - at grisene bliver passet af mennesker, der holder af dyrene og bekymrer sig om dem.

Annonce

Lampemesteren

- Hos Lampemesteren i Ringkøbing er Edison en helt central medarbejder. Edison er Lampemesterens kontorrobot, og han er en meget væsentlig årsag til virksomhedens succes.

- Edison er mere end ”bare” en ordrerobot. Det er en digital platform, der er med til at give et totalt overblik over, hvad der foregår i firmaet. Hver morgen sender Edison således gårsdagens nøgletal til direktør Morten Brændgaard, og det sikrer ham, at han hele tiden har overblik over, hvad der sker i virksomheden.

Uddelingen af erhvervsprisen var - lige som så meget andet - blevet ramt af forsinkelse på grund af corona. Det kunne dog ikke fjerne den gode stemning ved arrangementet i Videbæk Idræts- og Kulturcenter. Foto: Søren Palmelund

- Morten Brændgaard overtog sin gamle læreplads, Wiese, i 2007. I 2010 besluttede han og hustruen Gitte Grand Brændgaard under en ferie at prøve noget nyt, og netbutikken Lampemesteren blev født. Siden er den bare vokset og vokset.

- Lampemesteren har udviklet sig fra at udgøre et lille hjørne i el-firmaet Wiese til at være Danmarks førende netfirma for designerlamper; et firma der nu også for alvor er ved at få fodfæste i udlandet. Det gør Lampemesteren til en datadreven virksomhed, og ifølge Morten Brændgaard skulle firmaet bruge 10-15 mand for at udføre det arbejde, som Edison gør i dag.

Annonce

Tourpaq

Om Tourpaq sagde Søren Ostersen blandt andet:

- Når man skal på ferie og bestiller en ferierejse, skal det helst gå så nemt, bekvemt og sikkert som muligt. Det sørger booking-platformen Tourpaq for.

- Alle danskere har selvfølgelig hørt om Primo Tours. Titusinder har rejst med rejsebureauet i Ringkøbing. Men hvor mange har hørt om Tourpaq? Ikke desto mindre er Tourpaq en stor del af grundlaget for Primo Tours’ succes.

Der blev spist og snakket på kryds og tværs. Foto: Søren Palmelund

- "Da vi startede Primo Tours for 11 år siden, fandt vi hurtigt ud af, at der ikke fandtes et softwaresystem på markedet, der havde både brugerne af systemet og gæsterne for øje. Og ja, så måtte vi jo udvikle vort eget", siger direktør Bjarke Hansen.

- Stadig flere rejsebureauer – også i udlandet - har fået øjnene op for, hvilke muligheder, Tourpaq giver. Bjarke Hansen forudser, at om fem-seks år er Tourpaq større end rejsebureau-delen.

Annonce

HS Tarm

Til HS Tarm havde Lederforums formand blandt andet følgende ord:

- Det var nærmest en revolution, der skete den 1. januar 2018 hos HS Tarm. Efter tre års forberedelse skiftede virksomheden totalt salgsstrategi: I stedet for at sælge sine produkter ved hjælp af fem store grossister, ville HS Tarm i fremtiden handle direkte med de VVS-installatører, der sætter virksomhedens varmeløsninger op ude hos slutbrugerne.

- Beslutningen betød, at HS Tarm måtte udvikle en helt ny salgsplatform, der er understøttet af omfattende digitalisering, så virksomheden kan styre handlen med og serviceringen af de mange nye kunder.

Selv om beviset på at være modtageren af erhvervsprisen var en fisk, er der ikke noget, der er gået i fisk for billig-arbejdstøj i Spjald. Foto: Søren Palmelund

- Den nye digitale platform håndterer ikke alene ordreafgivelse, udsendelse af varer og lignende, men den opsamler også de data, hver installation frembringer, og gør dem synlige for installatører og kunder.

- Det gik heldigvis godt, og lige siden har HS Tarm, der udvikler og sælger systemer, som anvender gas, olie, biobrændsel og varmepumper som varmekilder, været inde i en god udvikling. Men uden brug af den nye salgsplatform, som HS Tarm brugte tre år på at udvikle kunne omstillingen ikke have ladet sig gøre, siger direktør Hans Martin Sørensen.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce