Annonce
Debat

Det er en ommer: Udviklingshæmmede jages på porten - kan vi være det bekendt?

Brugerne på beskyttede værksteder må ikke længere blive, efter de har nået folkepensionsalderen. Derfor havde Edith Andreasen sidste dag mandag. Hun har arbejdet i beskyttet værksted i mere end 40 år. Foto: Søren Palmelund
Annonce

Læserbrev: Kan det nu også være i ramme alvor, at kommunen jager trofaste medarbejdere på porten? I henholdsvis 40 år og 32 år har Edith og Niels arbejdet på kommunens beskyttede værksteder, men nu er de sendt hjem på folkepension.

Farvel og tak. Nu har vi gjort, hvad vi skulle for jer.

Med loven i hånden sender kommunen fremover de borgere, som trofast er mødt op på arbejde for at yde deres bidrag til samfundet, hjem til en pensionisttilværelse, som de i bund og grund ikke ønsker.

Kommunens forpligtigelse til beskæftigelsestilbud ophører, når udviklingshæmmede brugerne når pensionsalderen på 66 år – men forpligtigelsen til at være menneskelig ophører vel aldrig.

I alt 10 brugere fra de beskyttede værksteder, i denne omgang fra Me-Tri og SIS Montage, falder for aldersgrænsen til at kunne fortsætte. Mon ikke det er i småtingsafdelingen, hvad det reelt vil koste at videreføre praksis med, at borgerne kan fortsætte deres vante dagligdag. En dagligdag, som byder på en struktureret hverdag samt samvær med kollegaer og personale.

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern udtaler Edith: "Jeg ville gerne have fortsat, hvis jeg måtte. Jeg kan godt lide mennesker. Det er hyggeligt her og de er gode til at snakke med og vise hvad man skal lave."


Mon ikke det er i småtingsafdelingen, hvad det reelt vil koste at videreføre praksis med, at borgerne kan fortsætte deres vante dagligdag.


Det er meget, meget trist, hvis kommunen kan sidde sådanne udtalelser overhørig.

Lad disse mennesker med et udviklingshandicap fortsætte en aktiv hverdag, hvor de føler sig værdsatte, og hvor de kan fastholde deres fysiske og mentale sundhed ved at være i et beskæftigelsestilbud / arbejde, som gennem hele livet har været deres faste holdepunkt.

I kommunens politik for handicapområdet står skrevet:

Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker med kommunens Handicappolitik at sikre mennesker med handicap de samme rettigheder og muligheder, som andre indbyggere i kommunen.

Med fratagelsen af retten til at fortsætte med arbejdet efter de fyldte 66 år, lever kommunen vel knap nok op til den fastlagte politik på handicapområdet.

Kære alle 29 byrådsmedlemmer – det må være en ommer. I bør hurtigst muligt få ændret beslutningen, således at de borgere, som er friske og ønsker at fortsætte, også kan gøre det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Tre narkobilister snuppet

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce