Annonce
Ringkøbing

Det er en ommer: Klar til at droppe udskældt besparelse på kørsel

Sygeplejersker og andre kommunale medarbejdere slipper for spareøvelse på kørslen i arbejdstiden. Der er lagt op til at droppe forslaget, der ellers blev vedtaget i september. Arkivfoto

En planlagt besparelse på godt to millioner kroner på kommunal kørsel bliver nu sparket til hjørne. Spareøvelsen vil kræve indkøb af langt flere tjenestebiler end forventet.

Ringkøbing-Skjern: Et kollektivt nej til at køre i egen bil i arbejdstiden presser nu politikerne til at opgive en omstridt spareplan for den kommunale kørsel.

I september vedtog et flertal i økonomiudvalget ellers at spare godt to millioner kroner ved at sende flere ansatte over i tjenestebiler og skære i kørselstilskuddet, hvis kørslen foregik i egen bil.

Det sendte Dansk Sygeplejeråd på krigsstien. I et læserbrev skrev kredsnæstformand Bente Rasmussen, at de ansatte fremover skulle til at have penge med på arbejde - og at det i sidste ende ville blive en dyr løsning for kommunen.

Meget tyder på, at næstformanden havde ret i det sidste. Administrationen skriver nu til politikerne, at spareforslaget vil betyde, at der skal købes langt flere tjenestebiler end først antaget, og derfor lyder rådet fra embedsmændene, at "neutralisere" beslutningen og tage sagen op igen i forbindelse med budgetforhandlingerne næste år.

Det er en god mening, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

- Det er positivt, at de har lyttet til medarbejderne, og at beslutning er skudt til hjørne til budgetdrøftelserne i 2020. Mit gode råd er, at såfremt de fortsat ønsker, at medarbejderne skal stille bil til rådighed, skal de ikke forringe vilkårene for at stille bil til rådighed. Der er ingen medarbejdere som ønsker at "tage penge" med på arbejde, siger Bente Rasmussen.

Medlem af økonomiudvalget Jakob Agerbo (V) ser også frem til at droppe spareforslaget. Sammen med Pia Vestergaard (SF) stemte han imod de nye kørselsregler, da de var på dagsordenen i september.

- Sagen har skabt rigtig meget ballade for en relativ lille besparelse. Jeg ser frem til, at forslaget bliver trukket tilbage. Det er ikke rimeligt, at vi beder medarbejderne lægge biler til borgerrettet kørsel og ikke vil betale dem ordentligt for det. Vi må finde en anden måde at spare de penge på, siger han.

Jakob Agerbo kalder det samtidig "fint at der er plads til at ombestemme sig".

- Man kunne have været stædig og sagt, at forslaget skulle presses igennem. Jeg er glad for, a t der er plads til at blive klogere. Ingen havde nok regnet med, at alle medarbejdere pludselig ikke ville lægge bil til kørslen i arbejdstiden, siger han.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Hvide Sande

Lykke er skuffet over antallet af gæster til fællesspisning: Tre retter med drikkevarer koster 270 kroner

Annonce