Hvide Sande

Det bobler for familien Hansen og Søndervig Feriepark

En tidlig julegave kalder Keld Hansen meldingen om at ferieparken i Søndervig nu kan realiseres. Nyheden blev fejret med champagne i selskab med sønnerne Thomas og Morten. Foto Jørgen Kirk

Champagneproppen sprang, da Keld Hansen og sønnerne fejrede, at de nu kan tage fat på købmandsfamiliens største satsning nogensinde - Søndervig Feriepark - der omsider har fået grønt lys.

Søndervig: I Søndervig-købmand Keld Hansens vinkælder ligger en dyr flaske magnum champagne, som han i et svagt øjeblik investerede i for 15 år siden.

Den gang lovede han sig selv, at den først skulle drikkes, når der var noget helt særligt at fejre. Det blev der tirsdag, da Dagbladet kunne fortælle den tålmodige købmand, at politikerne på Christiansborg endelig havde landet en aftale, der giver Søndervig Feriepark de 486 sommerhusgrunde, der skal til for at gøre projektet til virkelighed.

- Det betyder, at jeg skal have hentet flasken frem, smiler Keld Hansen.

Tirsdag "nøjedes" han og sønnerne med en god flaske boblevand fra butikken, som de skålede i på ferieparkgrunden, der i løbet af de kommende år vokser fra de nuværende 45 til 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland.

- Det er en rigtig god dag, siger købmanden, der får lidt champagne på skoene, fordi han har rystet flasken for at få proppen til at springe.

Ingen champagne til mor

Sønnerne Morten og Thomas er også i perlehumør.

- I dag har vi armene helt oppe over hovedet. I morgen kommer de ned igen, så vi kan arbejde videre, for det er det, vi er bedst til, siger Thomas med et skævt grin.

Mor Kirsten har ikke tid til at drikke champagne midt på dagen. Der skal pakkes julekurve, og det er vigtigere. Hun vil også lige se den politiske aftale, der baner vejen for ferieparken, på tryk, inden hun giver sig til at fejre noget.

Dyrt at trække stikket

Ferieparken har været en del af familiens liv i 13 år. De seneste år har været præget at ventetid og landspolitiske forhandlinger, der blev ved med at kuldsejle. Hver gang, de troede, at nu flaskede det sig for ferieparken, kom der noget i vejen.

Hansen-klanen har dog kun rosende ord til overs for borgmesteren og viceborgmesterens indsats med at overbevise deres partifæller på Christiansborg om, at den vestjyske turistinvestering er vigtig.

- De har ydet en kæmpe indsats det seneste år. Der har virkelig være opbakning til projektet, lyder det fra Hansen trioen, som sammen med investoren havde truet med at lukke ned til nytår, hvis ikke der kom en politisk aftale.

Det ville i tørre tal have kostet Keld Hansen og selskabet 20 millioner kroner.

Nu står de overfor en investering på en lille milliard kroner. En fjerdedel af udgiften er familiens indsats, mens en storinvestor står for de sidste 75 procent.

- Det bliver nok mest de unge, der får glæde af ferieparken, griner Keld Hansen om satsningen, der bliver familiens hidtil største.

Købere i kø

Så snart han sidder med den politiske aftale, vil arbejdet med at realisere husene gå i gang.

Det sker formentlig allerede først i det nye år. Så snart de 200 første huse er solgt, kan etableringen af badelandet gå i gang.

- Lige nu står der 422 potentielle købere på listen. De køber nok ikke alle sammen. Men så kommer der andre til. Interessen er der. Min telefon har været rødglødende siden vi fik nyheden, smiler købmanden.

0/0
Hvide Sande

Værft hjælper Vestas med at holde styr på vingerne

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde