Ringkøbing-Skjern

Det bliver lettere at få adgang til tandlægen

Et nyt bookingsystem skal gøre det nemmere at finde en tid hos den kommunale tandlæge. PR foto
Tirsdag gik den kommunale tandplejes nye online bookingsystem i luften. Det betyder nemmere adgang til tidsbestilling, flytning eller aflysning af aftaler. Derudover vil forældre fremover få adgang til deres barns tandjournal via bookingsystemet.

Ringkøbing-Skjern: For at gøre det endnu nemmere end hidtil indfører den kommunale tandpleje fra og med tirsdag 9. april et nyt online bookingsystem.

Det betyder, at forældre kan sidde hjemme i sofaen med den bærbare eller mobiltelefonen og få adgang til at booke, flytte eller aflyse deres børns tider til tandundersøgelser hos tandlægen.

- Tidligere har det været sådan, at vi udsendte en tid til tandundersøgelse, og så måtte forældrene ringe til os i åbningstiden for at få den ændret, hvis tidspunktet ikke passede dem. Men andre steder i samfundet kan man efterhånden sidde derhjemme i ro og mag og bestille tid. Den serviceforbedring vil vi også gerne tilbyde, siger leder af tandplejen Ulla Henningsen i en pressemeddelelse.

Ulla Henningsen understreger, at tandplejen udsender en sms, når det er tid til at få booket en tid, og tilføjer, at forældre også stadig er velkomne til at ringe og bestille en tid, hvis man foretrækker det frem for at booke via internettet.

Sådan gør man

Alle, der gerne vil have adgang til online bookingsystemet, skal oprette en profil på bookingtandplejen.rksk.dk.

Glemsomme forældre

Det elektroniske bookingsystem har dog den fordel, at man kan se alle ledige tider og booke den, der passer bedst i ens egen kalender.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ind imellem oplever, at forældrene glemmer at møde op til en tid, og vi har et håb om, at forældrene er mindre tilbøjelige til at glemme at møde op til aftalt tid, når de selv har haft mulighed for at booke den tid, der passer dem bedst, siger Ulla Henningsen.

Unge over 15 år har selv adgang til systemet. For forældre gælder det, at begge forældre skal oprette en profil, hvis de vil have adgang til deres barns oplysninger hos tandplejen.

Ud over at give adgang til online booking giver tandplejens online system fremover forældre og unge over 15 år adgang til beskeder og dokumenter fra tandplejen, ligesom man som noget nyt får direkte adgang til sit barns tandjournal fra 9. april og frem.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce