Annonce
Vestjylland

DM blev afgjort i Råsted: - Det blev den turnering, vi havde drømt om

Brian Akstrup fra Holstebro Golfklub vandt DM i Slagspil, da de senest blev afholdt i Holstebro i 2005. I 2020-udgaven blev det til en 28. plads Foto: Johan Gadegaard
Det hele gik op i en højere enhed, da Holstebro Golfklub i weekenden var vært for DM i Slagspil.
Annonce

Råsted: Når man skal afholde en golfturnering, så er der ting man er herre over, og ting man ikke kan styre.

Vejret er en af de ting, man ikke kan bestille på forhånd, men som er meget afgørende for både banens beskaffenhed og for at lokke tilskuerne ud.

Da det stod klart, at weekenden skulle byde på høj solskin og optimalt golfvejr, så kunne Golf Manager i Holstebro Golfklub, Kristian Grud, drage et lettelsens suk og se tingene udfolde sig, som han havde håbet på.

- Det blev den turnering, vi havde drømt om. Det gode vejr gjorde, at vi kunne præsentere den bane, vi gerne ville, og det var en rigtig god måde at få vist klubben og banen frem på, siger Kristian Grud.

Det er dog langt fra kun vejret, som skal arte sig, før turneringen bliver optimal. Holstebro Golfklub var senest vært for DM i Slagspil i 2005, men klubben viste endnu engang, at den magter det prestigefyldte mesterskab.

Selv nogle af landets bedste spillere må kæmpe sig ud af sandet fra tid til anden. Foto: Johan Gadegaard

- Vi har haft 45 frivillige i gang, som virkelig har gjort det godt. Stor ros til dem for deres indsats, lyder det fra Kristian Grud.

Annonce

Stærkt felt

Det var et rigtigt stærkt felt, som var i aktion på Skovbanen i denne weekend. Coronakrisen har medført udskydelser og annulleringer af store turneringer, og derfor faldt DM i Slagspil på et tørt sted.


- Det blev den turnering, vi havde drømt om. Det gode vejr gjorde, at vi kunne præsentere den bane, vi gerne ville, og det var en rigtig god måde at få vist klubben og banen frem på.

Kristian Grud, Manager i Holstebro Golfklub


- En af de bedste kvinder (Nanna Koerstz Madsen, red) spiller til dagligt i USA, men der er rigtig mange usikkerheder lige nu, så hun var med. Herrerne er også sultne, fordi at EM er rykket til september. Feltet var stærkt, og der er altid en speciel stemning til sådan et DM, siger Kristian Grud.

Nanna Koerstz Madsen måtte tage til takke med en sjetteplads denne weekend. Foto: Johan Gadegaard

Han kunne også glæde sig over en god lokal præstation, da Dennis Bæk Jensen fra Holstebro Golfklub fik en tiendeplads.

Resultater

Herrer:

1. Hamish William Brown, Aalborg Golfklub, seks slag under par.

2. Christoffer Bring, Næstved Golfklub, tre slag under par.

3. Jacob Skov Olesen, Næstved Golfklub, et slag under par.

10. Dennis Bæk Olesen, Holstebro Golfklub, fem slag over par.

28. Brian Akstrup, Holstebro Golfklub, elleve slag over par.

Kvinder:

1. Sofie Kibsgaard Nielsen, Morsø Golfklub, seks slag under par.

2. Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub, fem slag under par.

3. Louise Dahl, Værebro Golfklub, to slag over par.

Efter en weekend med masser af liv i klubhuset og en solid strøm af tilskuere kan der nu pustes ud hos Holstebro Golfklub, men Kristian Grud har allerede sigtet rettet mod september.

- Vi glæder os rigtig meget, til "company days" begynder at komme tilbage. Det er dage, hvor firmaer afholder arrangementer på banen for kunder, personale og så videre, siger Kristian Grud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce