Ringkøbing

Det blev de vestjyske småbørn døbt i 2017

Storken har været flittig i 2017. Specielt med små Miller. Arkivfoto

Et nyt pigenavn har slået Freja af førstepladsen - drengenavnene ligner nogenlunde sig selv fra i fjor.

Ringkøbing-Skjern: 2017 blev det mest børnerige år i Ringkøbing-Skjern Kommune længe - og de mange små nye skal jo have navne, så mor om få år kan kalde, når maden er klar.

Og hører du til den tid en sådan mor råbe på Mille, kan det måske skabe forvirring i sandkassen om, hvem der menes. Det er nemlig det navn, som flest nyfødte piger i Vestjylland er blevet givet sidst år.

Helt præcis kom 47 små pigebørn i det vestjyske til at lyde navnet Mille, der hurtigt er blevet et populært navn i området. I 2016 var Mille end ikke i top 5 i Vestjylland, men i 2017 slog det Freja af førstepladsen - mens Freja til gengæld er røget helt ud af top 5. Noget tyder på at Milles popularitet er egnsbestemt, for på landsplan indtager navnet blot en 19. plads.

Nummer to på den vestjyske liste ligner mere resten af landet - her finder man navnet Ida, der på landsplan var det mest populære pigenavn i fjor.

Mest populære navne i 2017

Mest populære pigenavne i Vestjylland


 • 1. Mille - 47 (2,2 %)
 • 2. Ida - 42 (2,0 %)
 • 3. Sofia - 40 (1,9 %)
 • 4. Josefine - 36 (1,7 %)
 • 5. Laura - 35 (1,7 %)

Mest populære drengenavne i Vestjylland


 • 1. Oliver - 48 (2,1 %)
 • 1. William - 48 (2,1 %)
 • 3. Malthe - 44 (2,0 %)
 • 4. Lucas - 42 (1,9 %)
 • 4. Victor - 42 (1,9 %)

Mest populære pigenavne i Danmark


 • 1. Ida - 486 (1,6 %)
 • 2. Emma - 471 (1,6 %)
 • 3. Sofia - 464 (1,6 %)
 • 4. Ella - 413 (1,4 %)
 • 5. Freja - 411 (1,4 %)

Mest populære drengenavne i Danmark


 • 1. William - 565 (1,8 %)
 • 2. Noah - 495 (1,6 %)
 • 3. Oscar - 486 (1,6 %)
 • 4. Lucas - 475 (1,5 %)
 • 5. Carl - 473 (1,5 %)

Tallet efter navnet angiver, hvor mange i henholdsvis landsdelen og hele landet, der fik navnet i 2017. Tallet i parentes angiver, hvor mange procent af det samlede antal piger eller drenge i henholdsvis landsdelen og hele landet, der fik navnet.

Kilde: Danmarks Statistik

Oliver og William bytter plads

Hos de små purke er der ikke sket meget i toppen siden forrige år - blot er der rokeret lidt om på pladserne. I Vestjylland er Oliver sprunget fra en tredje- til en førsteplads. Det navn har dermed byttet plads med Malthe, der er gået fra nummer 1 til nummer 3. Oliver må dog i Vestjylland dele toppen af sejrsskamlen med William, der på landsplan var det meste populære drengenavn i 2017.

Hele top 50 for både de mest populære pige- og drengenavne kan ses på Danmark Statistiks hjemmeside, hvor man også kan søge på, hvor mange der hedder et bestemt navn.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce