Annonce
Vestjylland

Det anlæg skulle ikke have ligget der hvis ikke det havde været for power to x-anlægget

Jens Lønberg (K): Jeg lægger mig fladt ned, fordi power to x-anlægget er med i kabalen
Byrådet kan ikke lide placeringen af solcelleanlæg ved Rammedige, men man accepterer det for ønsket om et power to x-anlæg

Ramme: Hvis det ikke havde været fordi, der var plan om at bygge et såkaldt power to x-anlæg, hvor den vedvarende energi bruges til at lave grøn ammoniak, ville et flertal i byrådet sandsynligvis aldrig have stemt for at have sendt et forslag om en solcellepark ved Rammedige ud i høring.

Stedet er ikke egnet til solcelleanlæg, da det ligger for tydeligt i landskabet. Men udsigten til den grønne gevinst, hvor kommunen kan blive frontløber på området gjorde, at stort set hele byrådet sagde ja - også selv om enkelte var betænkelige.

- Jeg undlader at stemme i demokratisk respekt for, at flertallet gerne vil have dette power to x-anlæg. Men jeg synes ikke, man skulle bruge så fin morænejord til et solcelleanlæg, når der findes meget dårlig jord at placere den på. men SF kan godt lide vedvarende energi, mente Arne Noe (S), som var den eneste, der ikke  stemte for.

Annonce

Lægger mig fladt ned

Jens Lønberg (K) havde også sine betænkeligheder..

- Vedvarende energi er vigtig, men der er også  gener ved den. Vi er ved at nå et niveau, hvor vi skal tænke os om. Vi producerer meget mere energi, end vi forbruger i Lemvig Kommune, og det er store arealer, vi låser mange år frem, sagde han.

Jens Lønberg er skeptisk over for de store solcelleanlæg, hvor specielt hegn forhindrer, at vildtet kan bevæge sig frit.

Men Jens Lønberg lagde sig alligevel fladt ned.

- Det er det dybt ambitiøse power to x anlæg, som disse solceller skal være med til at realisere. Mine modargumenter falder til jorden, når det er med i kabalen. Jeg har store forventninger til det fantastiske projekt. Jeg vil nu afvente høringssvarene fra borgerne i området, sagde Jens Lønberg.

Ole Byskov (S) fandt, at ordet afvejning var vigtig i denne sag.

- Det er sådan en afvejning, der gør, at vi siger ja til denne solcellepark, fordi der kommer et power to x-anlæg. Hvis det bare havde været et solcelleanlæg, skulle det ikke have ligget der, sagde han.

Bent Graversen (V) noterede sig, at projektmagerne samarbejdede med mange andre for at finde løsninger, som vil formindske generne.


Det er sådan en afvejning, der gør, at vi siger ja til denne solcellepark, fordi der kommer et power to x-anlæg. Hvis det bare havde været et solcelleanlæg, skulle det ikke have ligget der

Ole Byskov (S)


- Et samarbejde i den størrelsesorden har vi ikke set tidligere, mente han.

Udvalgsformand Steffen Damsgaard (V) havde fremlagt projektet, og også han mente, at det er power-to x-planerne, der gør, at man går videre med det.

- Det anlæg er ikke indeholdt i denne lokalplan. Der kommer en lokalplan for det siden. Men her er gjort meget for at mindske synet af solcellerne. Man vil kunne se dem, men der vil komme bevoksning med hegn uden om solcelleparken. Men med den nuværende lovgivning skal anlægget ligge på samme matrikel som solceller og vindmøller, så derfor skal det placeres her, forklarede han.

Nu kommer sagen i høring blandt de borgere i nærområdet, der tidligere har udtalt sig meget kritisk om at få dette anlæg i baghaven.

Gunnar Lisby Kjær (V) var inhabil i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce