Annonce
Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Liv Thøger-Aldahl er turismedirektør i Destination Vadehavet. Hun overtog jobbet i starten af 2020 og flyttede fra København til Vesterhavet. Foto: Liv Thøger-Aldahl
Statsministeren opfordrer til at droppe påskefrokosterne. Og Syd-og Sønderjyllands politi beder borgerne droppe sommerhusferien. Hos Destination Vesterhavet tager de gerne imod de danskere, som vil i sommerhus - hvis gæsterne altså opfører sig lige så godt som derhjemme.
Annonce

Påskeferie: Turistdirektør Liv Thøger-Aldahl siger, at der er mindst lige så langt mellem sommerhusene som mellem villaerne i resten af Danmark. Hun understreger, at det er noget andet end at bo på hotel inde i en storby. Hun er leder af Destination Vesterhavet, der er en sammenlægning af turismeorganisationerne i Varde og Ringkøbing-Skjern Kommuner.

- Der er masser af plads mellem sommerhusene langs vestkysten, så vi føler ikke, at det er nødvendigt at lukke helt af for familier, der ønsker at tage på ferie, siger Liv Thøger-Aldahl.

Hun siger, at turistaktørerne i Destination Vesterhavet sidder klar og venter på eventuelle turister, og hun er overbevist om, at de familier, der rejser på påskeferie, ikke kommer til at snuble over hinandens fødder.

- Langt størstedelen af turisterne ved Vesterhavet kommer normalt fra Tyskland. Med lukkede grænser er der ingen af dem, så der kommer til at være plads mellem vores danske gæster. Vi har også aflyst alle arrangementer, så folk ikke stimler sammen, fortæller Liv Thøger-Aldahl.

Hos Destination Vesterhavet forstår man godt, at nogle borgere er kritiske over for ferier og rejser på tværs af landet. Man har ikke i sinde at aflyse gæsternes ferier, men Destination Vesterhavet har fravalgt at lave store kampagner, så længe corona-krisen står på.

- Men vi forstår de borgere, der har brug for at komme ud af deres lejligheder. Jeg bliver selv fuldstændig bims, hvis jeg ikke kommer ud af hjemmet og går en tur i den friske luft, fortæller Liv Thøger Aldahl.

Destination Vesterhavet inviterer gæster til at komme på besøg i påskeferien og opfordrer til, at turister udviser pli. Foto: Liv Thøger-Aldahl
Annonce

Bedre på den anden side

Liv Thøger-Aldahl fortæller, at der er mange sommerhuse, der står tomme igennem påskeferien. Det er ikke noget, man er vant til i området, men det har ikke udelukkende været dårlige nyheder.

- Rigtig mange af sommerhusejerne er selv taget af sted. Normalt er husene lejet ud nu, men flere af ejerne udnytter tiden til at istandsætte og forbedre deres sommerhuse. Så på et eller andet tidspunkt på den anden side, så kommer vi sikkert til at have en masse lækre sommerhuse klar, siger Liv Thøger-Aldahl.

Hun fortæller også, at nogle restauranter og bagere i hele ferieområdet er begyndt at bringe ud til sommerhusene.

- Indtil videre fungerer det vildt godt. Og det betyder også, at turisterne ikke behøver klumpe sig sammen nede i supermarkederne. Så vi føler, at det er sikkert at tage på ferie i Destination Vesterhavet. Og så beder vi selvfølgelig alle gæster om at opføre sig ansvarligt og holde afstand til hinanden, siger Liv Thøger-Aldahl.

Hos Destination Vesterhavet er man klar til at tage imod gæster i påskeferien. Foto: Liv Thøger-Aldahl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce