Annonce
Ringkøbing-Skjern

Derfor nøler staten med bonus til minkavlerne

Fødevarestyrelsens folk har fået løn for at aflive mink. Minkavlerne har selv måttet lægge ud for løn til de folk, de hyrede til at løse opgaven - det er nemlig mere komplekst end ventet at få pengene ud til de trængte minkavlere. Foto: Morten Stricker
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De har ret til honorarudbetalinger, hvis de selv har stået for aflivningen af deres besætninger, rengøringshonorar hvis de selv har stået for rengøringen, og tempobonus for hurtig aflivning. Derudover skal de have erstatning for salgs- og driftstab samt nedlukningskompensation.

Men foreløbigt har minkavlere i hele landet ikke fået udbetalt én krone fra staten, efter deres mink blev slået ned for snart to måneder siden. Ifølge Fødevarestyrelsen er det nemlig mere "komplekst end ventet", oplyser styrelsen i et skriftligt svar til Dagbladet.

"Fødevarestyrelsen arbejder på højtryk for at få etableret et system, der kan håndtere de mange udbetalinger og få sagsbehandlet de indkomne sager hurtigst muligt. Men der en række forhold af både juridisk og økonomisk karakter, der skal afklares, før de forskellige udbetalinger kan sættes i gang", skriver Fødevarestyrelsen.

Og da det altså er langt mere indviklet, end man havde regnet, må minkavlerne væbne sig med tålmodighed. Fødevarestyrelsen vil nemlig ikke sætte tid på, hvornår udfordringerne med udbetalingerne er løst. Men skriver, at udbetalingerne vil blive sat i gang "hurtigst muligt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Køber af konkursramt efterskole jubler over politikernes ja: Nu er vi flyvende

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce