Annonce
Ringkøbing-Skjern

Derfor kommer turisterne til Vestkysten

Den venlige lokalbefolkning, havet og et miljøvenligt feriemål er tre af årsagerne til, at udenlandske turister vælger en dansk kystferie, viser en opgørelse fra VisitDenmark. Arkivfoto: Jørgen Kirk
De tyske turister har i mange år elsket at holde ferie ved Vesterhavet, og det er de ikke alene om. Her er nogle af begrundelserne for, at de udenlandske turister holder ferie ved kysten.
Annonce

Vestkysten: Lykken er at holde ferie i Ringkøbing-Skjern.

Det mener især de tyske turister, som sidste år stod for 80 procent af de 3,2 millioner turistovernatninger i kommunen. Danskerne fyldte 15 procent af turistsengene, mens de købestærke nordmænd kun tegnede sig for godt én procent af overnatningerne. 358 gange fik en kineser en god nats søvn i Ringkøbing-Skjern.

Ifølge VisitDenmark er turisterne gode til netop at holde ferie ved kysterne. Her er nogle af begrundelserne:

1) Die hyggelige dänen

Nummer ét på turisternes top 10 over gode grund til at feriere ved de danske kyster er en venlig og imødekommende befolkning.

2) Det brusende hav

Strand, kyst og hav. Turisterne er vilde med hvide sandstrande og det brusende hav.

3) Sikkerhed

Danmark er et meget trygt rejsemål. Tryghed er derfor nummer 3 på listen.

4) Sov godt

De udenlandske kystturister roser overnatningsstederne. Langt de fleste turister holder ferie i sommerhus, men også campingpladserne hører til blandt favoritovernatningstederne.

5) Grøn ferie

Turisterne kalder Danmark for et rent og miljøvenligt rejsemål, og det er trækplaster nummer 5 på listen over gode grunde til at vælge en dansk kystferie. På top 10 listen finder man også børnevenlighed, naturoplevelser, lokal atmosfære og den danske kultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Forskellige sager stjålet fra bil

Annonce