Annonce
Ringkøbing-Skjern

Derfor forlanger han nabosommerhuset fjernet

Sommerhuset Hareklit 14 - huset til højre på billedet - er opført med en ulovlig byggetilladelse, mener ejeren af det hvide nabohus, Kurt Krogsgaard. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kurt Krogsgaard mener, at kommunen har givet en ulovlig byggetilladelse til opførelse af nabosommerhuset Hareklit 14.

Skodbjerge: Det er en aktindsigt i en byggesag i sommerhusområdet Skodbjerge, der førte til optrevlingen af Ringkøbing-Skjern Kommunes fejlagtige praksis for udstedelse af byggetilladelser i elleve områder på Holmsland Klit.

Kurt Krogsgaard, der ejer helårshuset på Hareklit 16, mener at kommunen har givet en ulovlig byggetilladelse til opførelse af nabosommerhuset Hareklit 14 – og han kræver huset fjernet. Huset blev opført i 2018.

Hareklit 14-parcellen bestod to matrikler: Et lille trekantet grundstykke på 338 kvadratmeter forrest og et mere regulært grundstykke bagest på 3117 kvadratmeter, hvorpå der lå en byggeret.

I første omgang meddelte kommunen bygherren, at der ikke var en byggeret på det lille grundstykke, og at der i øvrigt her lå en klit, der ikke må bygges på.

Et hus på det bageste, store grundstykke ville ikke have generet Kurt Krogsgaard, da der ikke ville være indbliksgener takket være det kuperede terræn.

Kommunen gav imidlertid byggetilladelse til at bygge på den lille grund forrest og tillod at klitten blev fjernet. Det muliggjorde, at ejeren senere kan udstykke den bagvedliggende grund til endnu et sommerhus. Byggetilladelsen viser, at sommerhuset placeres ind over skel til den store grund. Efterfølgende giver kommunen lov til en arealoverførsel fra den store grund, der reduceres til 2008 kvadratmeter, til den lille grund, der så bliver på 1447 kvadratmeter. Dette lovliggør dog ikke byggeriet, når et grundstykke skal være mindst 2000 kvadratmeter ifølge lokalplanen, mener Kurt Krogsgaard.

Derfor protesterede han med henvisning til, at der ikke var en byggeret på den matrikel, der fik byggetilladelse.

Desuden påpegede Krogsgaard, at der på begge matrikler ligger tinglyste servitutter, der omtaler arealanvendelsen som en fredning. Han bad kommunen dokumentere, at byggegodkendelsen ikke var i strid med fredningsbestemmelserne. Kommunen kunne ikke fremskaffe de tinglyste fredningsdokumenter, men fastholdt, at der ikke var fredningsbestemmelser, der hindrede byggeriet.

Det fik Kurt Krogsgaard til at grave i sagerne. Han fremskaffede gennem tinglysningsretten fredningsdokumenterne, hvoraf det fremgår, at der ikke må opføres bygninger af noget art på arealerne.

Han fandt også frem til, at arealerne desuden er omfattet af Naturbeskyttelseslovens paragraf 3, der forbyder enhver tilstandsændring, herunder nybyggeri. Derfor mener Kurt Krogsgaard, at tilladelsen og dermed byggeriet er ulovligt og bør fjernes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Ringkøbing-Skjern

Færre flygtninge og nye gebyrer: Dansk Flygtningehjælp lukker sprogskoler i hele landet

Annonce