Skjern

Derfor flager Skjern: Studenter springer ud i november

De første EUX-studenter fra Skjern Tekniske Skole fik torsdag huen på. Teamleder for de tekniske EUX-uddannelser Susette Rabjerg assisterer Lasse Stidsen fra Tarm med at hejse flaget. De to andre EUX-mekanikere er Jonas Vallerbæk fra Videbæk og Jesper Wauer Nielsen fra Skjern. Pressefoto: Karina Karina Lodberg, Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern

Det første EUX-studenter fra Skjern Tekniske Skole fik torsdag huen på hovedet.

Skjern: Studenterhuerne har det normalt med at komme på hovederne om sommeren, men torsdag brød med sædvanen. For den sidste torsdag i november kunne 11 unge fejre, at de er en del af en nyhed.

De er nemlig de første, der fra Skjern Tekniske Skole har taget en EUX-studentereksamen. Med den får man både et svendebrev og en studenterhue, og nu har Skjern Tekniske Skole altså udklækket seks EUX-smede og fem EUX-mekanikere. Uddannelsen har taget 4,5 år, og for dem, der begynder nu, tager uddannelsen fem år.

- Det er en god uddannelse, hvis man gerne vil lave noget praktisk, samtidig med man tager en studentereksamen, siger Jonas Vallerbæk fra Videbæk.

Han var en del af en gruppe på tre lokale EUX-mekanikere, der som de første fik EUX-huen på. Sammen med Jesper Wauer Nielsen fra Skjern og Lasse Stidsen fra Tarm forsvarede Jonas Vallerbæk et eksamensprojekt i faget teknik. De havde i fællesskab bygget en automatisk dæktrykspumpe, som man kender dem fra tankstationer.

Det nye ved de unges opfindelse var, at pumpen var mobil, så den kunne køres rundt i et autoværksted. De studerende havde selv svejset en ramme til dæktrykspumpen, programmeret pumpens styresystem og lavet hjul til pumpen, så den kan køre rundt i værkstedet.

- Vi ville gerne optimere servicen. Ved at vi kunne sætte en maskine til at justere dæktrykket i stedet for vi skulle gøre det manuelt, kunne vi spare tid. Og så kunne vi lavet noget andet på værkstedet imens, siger Jonas Vallerbæk.

Jonas Vallerbæk fra Videbæk, Jesper Wauer Nielsen fra Skjern og Lasse Stidsen fra Tarm kunne torsdag fejre, at de med en EUX både har et svendebrev som mekanikere og en gymnasieeksamen. Pressefoto: Karina Karina Lodberg, Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern

Tyvstartede fejringen i sommer

Både Jonas Vallerbæk, Jesper Wauer Nielsen og Lasse Stidsen glæder sig til at fejre huerne. De har faktisk tyvstartet i sommer for at kunne holde studenteruge sammen med studenterne fra de andre gymnasieuddannelser.

- Det bærer huerne nok også præg af, siger Lasse Stidsen med et grin.

Derfor bliver fejringen af huerne nok ikke helt så lang som i sommer.

- Vi tager ud og fejrer det i dag, torsdag, men der bliver ikke en uge med druk, for vi har fejret det i sommer, og det er også kun os, der bliver færdige nu, siger Lasse Stidsen.

0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Fra søvnapnø til ultraløb: Allan fik et wake-up-call, da han faldt i søvn ved badekarret

Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Skjern

Anlæggets scene ramt af hærværk

Skjern

Graveren: Sjældent at finde to kranier i en grav

Skjern

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv

112

Politiet efterlyser vidner til containerbrand

112

Landmand fik stjålet GPS til 120.000 kroner

112

To biler stødte sammen ved Lemkrydset på Ringkøbingvej

112

Vorgod Kirke ramt af tyverier