Annonce
Hvide Sande

Det er ikke for at være københavner-fine: Derfor bliver Nyhavn kaldt Nyhavn

Det grønne areal øverst på billedet er det område i Søndervig, som i årevis er blevet kaldt Nyhavn. Salling Group har option på en hektar ud til Søndervig Landevej . Foto: Johan Gadegaard
Det handler hverken om en havn eller om at være Københavner-fin på den, når et af de for tiden mest omtalte steder i Søndervig i folkemunde lyder navnet Nyhavn.
Annonce

Søndervig: - Jeg kan fortælle, hvorfor området i Søndervig hedder Nyhavn, en anden god gang.

Sådan lød cliff-hangeren fra formand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S), da et stort byråds flertal tidligere på ugen gav Salling Group grønt lys til at undersøge, om der kan banes vej for etablering af en dagligvarebutik i netop Nyhavn-området, der ligger i trekanten mellem Søndervig Landevej, Holmsland Klitvej og den kommende omfartsvej.

Men hvorfor hedder det omdiskuterede område så Nyhavn?

Mangeårig Søndervig-borger Solveig Wiese har fået spørgsmålet mange gange.

- Der er nogle, som har spurgt, om det er, fordi vi vil gøre os interessante i Søndervig. Men det har ikke noget på sig. Området er i folkemunde blevet kaldt Nyhavn i al den tid, jeg kan huske, fordi der ligger et lille sommerhus nede bagved, som hedder Nyhavn. Det har slet ikke noget med en havn at gøre, lyder den enkle forklaring.

John G. Christensen kan tilføje et ekstra lag på historien. Han er nemlig blevet fortalt, at sommerhuset i sin tid blev købt af en mand fra København, som havde boet ikke så langt fra hovedstadens Nyhavn, der i gamle dage var kendt for sine sømandværtshuse og glædespiger, men siden har udviklet sig til et af byens mest besøgte turistmål.

Om det var af kærlighed til hans gamle hjemstavn, at huset blev kaldt Nyhavn, vides ikke. Men navnet bed sig altså fast og blev udbredt til hele området, og bliver nu brugt af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce