Annonce
Ringkøbing

Der er millioner på spil: Generator går efter at blive regionalt spillested

Billedet her blev taget 31. august 2018, da Poul Krebs i den grad tog del i genåbningen af Generator efter endt ombygning og modernisering af spillestedet i Ringkøbing. Arkivfoto: Jonas Bjerg
På spillestedet Generator i Ringkøbing arbejdes der lige nu på at fuldende en ansøgning, der gerne skal opfylde en drøm om at blive udpeget som regionalt spillested fra 2021. Beslutningen træffes af Statens Kunstfond.
Annonce

Ringkøbing: Et tilskud i omegnen af én million kroner. Det er sådan et beløb, der årligt kan ryge ind på kontoen, hvis det lykkes for Generator i Ringkøbing at blive udpeget til regionalt spillested.

Eller måske mere: Fermaten - regionalt spillested i Herning - modtager på den konto hvert år 1,6 millioner kroner fra statskassen.

- Det er helt sikkert, at vi søger, siger den daglige leder på Generator, Anton Bjerg, om den proces, der allerede er godt i gang i huset på Kastengevej.

Regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen af Statens Kunstfond, og Generator kan tidligst opnå den eftertragtede status fra 2021:

- Jeg mener, vi er godt med. Det er spændende, og jeg håber, det kan lade sig gøre, tilføjer Anton Bjerg.

I spillestedets projektudvalg sidder blandt andre formanden for Generators bestyrelse, Peter Sand, og kommunens kulturchef, Per Høgh Sørensen.

Hvis det lykkes, skal der flere til at løfte opgaven. Så skal vi være flere ansatte og flere frivillige

Anton Bjerg, daglig leder, spillestedet Generator i Ringkøbing

Annonce

Der skal flere til at løfte

I bestræbelserne på at stå godt rustet, når der bliver udpeget statsstøttede spillesteder gældende for perioden fra 2021 til 2024, har Generator-folkene blandt andet været på ekskursion til spillestederne Godset i Kolding og Turbinen i Randers, og i næste uge er der aftalt et møde med ledelsen på Fermaten.

Ansøgningsfristen udløber i slutningen af februar næste år, og Anton Bjerg regner med, at Statens Kunstfond offentliggør listen over nye, regionale spillesteder inden sommerferien 2020:

- Hvis det lykkes, skal der flere til at løfte opgaven. Så skal vi være flere ansatte og flere frivillige, siger den daglige leder, der er ansat på fuldtid.

Der ud over betaler Generator løn til en bogholder, der bruger få timer om måneden på at holde styr på spillestedets regnskab.

I det midt- og vestjyske er der lige nu regionale spillesteder i Herning, Thisted og Esbjerg, hvor Fermaten, Spillestedet Thy og Tobakken samlet set modtager et årligt tilskud på 4,4 millioner kroner.

For at kunne komme i betragtning til en plads i det fine selskab er det blandt andet en forudsætning, at det pågældende spillested modtager det, der på Kulturministeriets hjemmeside omtales som 'et substantielt kommunalt tilskud til musikdriften' - altså skal bidraget fra hjemkommunen være af betydelig størrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce