Annonce
Hvide Sande

Der er gang i hussalget: Naturen og vandsporten trækker nye borgere til Hvide Sande

En fælles passion for surfing er blandt årsagerne til, at det tjekkiske kærestepar Veronika Julinkova og Honza Zak for et års tid siden valgte at købe hus i Hvide Sande. Her har de etableret sig med kaffebaren Twenty Twenty Coffee på adressen Strandgade 5. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ejendomsmæglere i Hvide Sande melder om godt gang i boligsalget. Det er blandt andet byens satsning på vandsport, der trækker nye borgere til vestkysten.

Hvide Sande: En søgning på boligsiden.dk, der er ejet af landets største ejendomsmæglerkæder, viser, at der for tiden er 24 huse til salg i Hvide Sande.

Der er tale om såvel villaer som fritidshuse, og prismæssigt skal potentielle købere være klar til at investere et sted mellem 595.000 og 4.495.000 kroner for at få adresse i postdistrikt 6960.

Hos lokale mæglere bliver der meldt om stor interesse for at flytte til Hvide Sande:

Annonce

- Der er både tale om familier, der ønsker at vende hjem efter nogle år i København eller Aarhus. Men også tilflyttere, der ønsker at forlade storbyerne for at komme ud og nyde naturen og vandsporten - og samtidig få noget mere for pengene, siger ejendomsmægler Mathias Frich hos EDC i Hvide Sande.

Hos Estate i havnebyen rider ejendomsmægler Mathias Eckholdt Jørgensen med på samme bølge:

- Der er ingen tvivl om, at et aktivt vandsportsmiljø er med til at tiltrække nye borgere. Vi ser både børnefamilier samt ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden, fylde godt op i købsstatistikken, siger Mathias Eckholdt Jørgensen.

Tilbage hos EDC fortæller Mathias Frich, at der også er udenlandske navne i køberkartoteket:

- Fra blandt andet Tyskland har vi lige nu flere købere, der afventer de nødvendige tilladelser fra myndighederne. Her er det vandsporten og naturen, der trækker.

Bolig nummer to

Fra ejendomsmæglerne bliver der også meldt om et voksende marked for såkaldte flexboliger, der er helårshuse, som kan anvendes uden bopælspligt.

- Der er mange, der gerne vil have en bolig nummer to, som ikke er et sommerhus. De går efter en helårsbolig, som de selv anvender - ikke bare i weekender, men i hele sammenhængende perioder på sammenhængende uger og i nogle tilfælde mere. Her kan vi se, at vandsporten og naturen igen er afgørende for deres valg, siger Mathias Frich hos EDC Hvide Sande.

Hos Estate bliver tendensen bekræftet af Mathias Eckholdt Jørgensen:

- De ældre vælger flexboligen indtil, de har fået afhændet deres primære bolig - typisk i storbyerne eller andre dele af landet. De fleste af vores kunder, der har købt en flexbolig, har helt klart for øje at flytte til byen permanent. Det gælder også den yngre del af kunderne.

Nordens største vandsportsfestival, Waterz, trækker hvert år masser af surfere til Hvide Sande. Arkivfoto: Brian Engblad

Det varme boligmarked i Hvide Sande sender lune vinde ind over Vestjysk Bank i Bredgade.

- Vi oplever i øjeblikket tilgang af nye kunder, der flytter til området. Der er tale om ressourcestærke familier, der er tiltrukket af mulighederne for at dyrke vandsport og nyde naturen, siger afdelingsdirektør Marie Øgendahl og tilføjer:

- Vi kan også se, at flere af tilflytterne enten er i gang med at etablere egen virksomhed eller er på vej til at gøre det. Det er en utrolig positiv udvikling for Hvide Sande.

Annonce

Penge med i lommen

Hvide Sande har en stærk tradition for at tiltrække surfere, men de seneste år er bølgerne gået højere:

- Det er meget markant, at de nye kunder, vi får, specifikt er gået efter mulighederne for at dyrke vandsport og kombinere det med erhverv eller arbejde. De kommer mange gange til området med et økonomisk rygstød efter at have solgt en dyrere bolig i storbyerne og investerer så i et hus, som de nænsomt renoverer, siger afdelingsdirektør hos Vestjysk Bank i Hvide Sande, Marie Øgendahl.


Det er meget markant, at de nye kunder, vi får, specifikt er gået efter mulighederne for at dyrke vandsport og kombinere det med erhverv eller arbejde

Marie Øgendahl, afdelingsdirektør hos Vestjysk Bank


Hun har også registreret interessen for flexboliger:

- Flexboligerne er også attraktive i vandsportsmiljøet. Det giver en masse muligheder for at være i området og forhåbentlig bosætte sig på sigt. Under coronapandemien har danskerne fundet ud af, at de sagtens kan flytte deres arbejdsliv væk fra de store byer. Vi oplever, at flere og flere drømmer om at bo nær vandet og dermed have bedre adgang til at dyrke eksempelvis vandsport.

Annonce

Liggetiden er lav

Hos EDC forklarer ejendomsmægler Mathias Frich, at der - byens størrelse taget i betragtning - for tiden er få huse til salg i Hvide Sande:

- Opbremsningen som følge af corona er minimal, og jeg tror på, at den positive udvikling fortsætter, siger han.

Mathias Frich bakkes op af kollegaen hos Estate, Mathias Eckholdt Jørgensen:

- Liggetiden er i bund. Det hænger blandt andet sammen med, at folk udefra har fået øjnene op for området. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi sagtens kunne bruge flere emner til kunderne at vælge imellem.

Ifølge boligsiden.dk er der i år solgt 51 boliger i 6960 Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce