Annonce
Livsstil

- Der er altid noget at blive klogere på

Thomas Levin Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mig og kulturen: Skuespiller Thomas Levin
Annonce

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv? - Det gør ganske enkelt mit liv rigere. Der er kærlighed, mad, venner, familie, tryghed og søvn. Og så er der kultur. Om det er bøger, film, teater, musik, malerier, sport. Det er et grundlæggende behov, der er med til at give mig liv mening. Det er det, der er med til, at livet ikke bare er ren overlevelse. Kulturoplevelser er over en bred kam det, der er med til at få livet til at løfte sig.

Hvilken bog eller blad har givet dig en god oplevelse? - Der er så mange, at jeg ikke lige ved, hvor jeg skal starte. Men lige nu læser jeg Alice Munroes noveller. Det er i særklasse smukt og ærligt og uforfængeligt, og jeg begejstres over den totale mestring af et medie. Hvilket album eller koncert vil du gerne høre igen? - Igen er der så meget vidunderligt musik, at det virker omsonst at nævne en ting frem for noget andet. Jeg hører alt fra klassisk til hiphop. Jeg har lige opdaget en artist, der hedder Samm Henshaw. Han har lavet titelnummeret til ”Alex Rider”, som virkelig er fedt, og nu skamlytter jeg så et af hans albums, der hedder ”The Sound Experiment”. Der er noget britisk John Legend over ham. Virkelig godt. Og så kunne det være fantastisk at komme til Stevie Wonder-koncert igen. Hvilken film, tv-serie eller teaterstykke har gjort indtryk? - ”Kramer vs Kramer” bliver ved med at dukke op. Der er så ufatteligt mange gode film, tv-serier og teaterstykker, men ”Kramer vs Kramer” kan noget helt særligt i sin fine, fine portrættering af mennesker og relationer under pres og en udfordring af nogle eksisterende værdier i sin samtid. Den er ligesom Munroe-novellerne. Renset. Det ser ikke ud af så meget, men det rammer dybt. Der er ikke noget overflødigt. Hverken i fortælling, spil, musik eller billeder. Hvilket kunstværk eller udstilling tænker du tilbage på? - Lige i øjeblikket holder jeg af at forsvinde væk i Frank Bowlings malerier. De er vanvittigt smukke. Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på? - Jeg ejer ikke nogen selv, men jeg synes, at smukt designede og konstruerede stole er ret betagende. Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til? - Live-events, der udspiller sig om aftenen. For eksempel teater eller koncerter. Det er lidt svært at få prioriteret med to børn og et temmelig tidsmæssigt rodet arbejdsliv. Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft? - Sådan opfatter jeg det aldrig. Som noget, der kan kategoriseres som ”værst”. Der er altid noget at blive klogere på. Uanset hvor inkompetent det umiddelbart virker. Jeg kan blive irriteret over at se ting, hvor man måske fornemmer en manglende indsats eller gøren sig umage. Og jeg er måske ikke så begejstret over sådan nogle skolekoncerter, hvor børn bliver presset ind i en sammenhæng mod deres vilje. Det kan være lidt anstrengende at overvære.

Blå bog

Thomas Levin (f.1978) debuterede på Teater Grob i 1997 efter at have uddannet sig på en teaterskole i USA.

Han har gennem årene spillet et væld af roller på blandt andet Det Kongelige Teater, Aarhus Teater og Mungo Park, og mange vil desuden kende ham fra serier som ”Borgen”, ”Sommer” og ”Norskov”.

Thomas Levin arbejder desuden som dramatiker, og han fik i 2012 en Reumert for ”Årets Bedste Dramatiker”.


Thomas Levin kan netop nu ses i Viaplay-serien ”Alex Rider”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce