Annonce
Erhverv

Der er altid en pris til Rogaczewski

- Det var ikke lige globaliseringsprisen, som jeg havde regnet med, at jeg skulle vinde i år, sagde André Rogaczewski, da han modtog trofæet i kategorien Globalization. Pressefoto: EY
Netcompany og André Rogaczewski vandt Globalization-prisen ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. Kategorien sætter fokus på de vækstvirksomheder, der realiserer mulighederne på de globale markeder og dermed ikke alene skaber egen succes, men også viser andre danske virksomheder vej til den store verden.

KØBENHAVN: André Rogaczewski er ikke nogen Hr. Hvem-som-helst i dansk erhvervsliv. Og den administrerende direktørs it-succes Netcompany er på samme måde bemærkelsesværdig.

Det er Netcompany, der blandt andet står bag store digitale og offentlige portaler som borger.dk og folkeskolens nye kommunikationsplatform, Aula. Siden stiftelsesåret 2000 er virksomheden vokset til at tælle mere end et par tusinde medarbejdere i København, Aarhus, Aalborg og i fem andre lande.

Netop internationaliseringsrejsen valgte juryen kategorien Globalization ved EY Entrepreneur Of The Year 2019 at belønne. Med den globale rejse har Netcompany formået at tage en stærk model, der virker i Danmark, med uden for landets grænser.

- I år kvitterer juryen for den internationaliseringsrejse og ekspansion, som Netcompany har leveret i de seneste år, blandt andet med en offensiv tilgang internationalt med flere opkøb, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, og fortsætter:

- Juryen hæfter sig især ved, at der her er tale om en klar og markant entrepreneur, som i høj grad er med til at præge dagsordenen gennem et imponerende politisk og samfundsmæssigt engagement inden for iværksætteri, uddannelse og vækst.

Forud for årets landskåring i Lokomotivværksted i København havde André Rogaczewski og Netcompany for tredje år i træk vundet den regionale kåring som årets mest succesfulde vækstskaber i hovedstaden. Sidste år kunne han gå hjem med Growth DK-prisen, der hylder de virksomheder, hvis vækstpræstationer primært har fundet sted på hjemmemarkedet, og som skaber arbejdspladser i deres nærmiljø.

Foreløbig er det blevet til flere end 2000 af slagsen for Netcompany - primært i Danmark - og der er altid en pris til Rogaczewski, kunne man fristes til at konkludere oven på årets udgave af EY Entrepreneur Of The Year. Men den største af dem alle - til vinderen af landskåring og billetten til den globale finale i Monaco - mangler altså endnu på kontoret på Grønningen i København.

Annonce

Globalization

Vinder:

  • Netcompany Group A/S, København

Finalister:

  • Gubra ApS, Hørsholm, er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber.
  • Cane-Line A/S, Kerteminde, fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt.
  • Mos Mosh A/S, Kolding, er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce