Annonce
Ringkøbing

Der bliver gys i kulissen ved vestjysk Oscar-fest

Skuespiller og producer Jannick Raunow bliver medvært, når der 24. april skal uddeles priser ved et show i Ringkøbing Biograf. Arkivfoto: Sune Tølløse
Der bliver ægte Oscar-stemning, når et storstilet filmprojekt for børn og unge onsdag 24. april kulminerer med festaften i Ringkøbing Biograf.

Ringkøbing: Lady Gaga og Bradley Cooper kigger ikke ind, men den røde løber bliver rullet ud, når Ringkøbing Biograf 24. april lægger scene til en festaften i bedste Oscar-stil.

I rampelyset kommer en række skoleelever, der i løbet af de seneste måneder har arbejdet med at skabe kortfilm.

- Vi har fået tæt ved 40 film ind, og der er nogle med et rigtig højt niveau. Det er ret lovende, siger filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, om Filmfest i Vest, der er etableret i tæt samarbejde mellem biografen, Ungdomsskolen, Ringkøbing Skole og Filmby Aarhus.

Når kuverterne med guldskrift og rød rivesnor skal åbnes på den festlige aften, bliver det med skuespiller og producer Jannick Raunow som medvært. Han er født og opvokset i Hvide Sande og gør sig nu netop i filmverdenen.

Jannick Raunow er uddannet skuespiller, og senest har han været producer på gyserkomedien 'Lad de døde hvile.'

Vi har fået tæt ved 40 film ind, og der er nogle med et rigtig højt niveau. Det er ret lovende

Rebecca Molders, filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce

På VIP-tur til Aarhus

Blandt de indsendte film - med en maksimal længde på fire minutter - bliver tre nomineret til hver af festaftenens 10 kategorier.

- Vi glæder os meget til, at juryen bliver samlet og får filmene kigget igennem, siger Rebecca Molders.

Alle de unge, der bidrager med optagelser til Filmfest i Vest, får en gratis biografbillet til 'Lad de døde hvile', mens de endelige prisvindere belønnes med en VIP-tur til Filmby Aarhus i midten af maj.

Her er der blandt andet udsigt til en rundvisning og et møde med professionelle filmmagere, lige som der også bliver et kig ind i de studier, hvor tv-serien 'Dicte' blev optaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce