Annonce
Udland

Der blev skabt 225.000 job i USA i januar

Antallet af nye job er højere end forventet takket være opsving i blandt andet bygge- og anlægsbranchen.
Annonce

I USA viser det såkaldte kongetal, at der blev skabt 225.000 job uden for landbruget i januar. Forventningen fra en række økonomer var ifølge AFP på 165.000.

Antallet af nye job er langt højere end forventet takket være store økonomiske opsving i bygge- og anlægsbranchen og i servicesektoren. Det viser tal fra arbejdsdepartementet fredag.

Arbejdsløsheden steg til 3,6 procent.

- Det er en stærk jobrapport for januar, hvor usikkerhed omkring coronavirus ikke kan læses, siger Mikael Olai Milhøj, som er senioranalytiker i Danske Bank.

- Lønvæksten overrasker også positivt, fordi tidligere måneder blev justeret op. Således er de gennemsnitlige timelønninger nu 3,1 procent højere end samme måned sidste år, påpeger han.

- Usikkerheden fra coronavirussen og nedlukningen af Kina har ikke påvirket jobrapporten. Vi tror heller ikke, at effekten fra coronavirussen og den økonomiske nedlukning af Kina er stor de kommende måneder, siger han.

I Nykredit siger chefstrateg Frederik Engholm, at "USA's jobmarked starter 2020 i fin form".

- Arbejdsløshedsraten steg en smule til 3,6 procent, men forbliver trods stigningen tæt på det laveste niveau siden 1960’erne.

- Holder amerikansk økonomi snuden i sporet i 2020 – og det er vores klare forventning – så kan vi se fald i arbejdsløshedsraten til ned omkring 3,25 procent i løbet af året.

- Sker det, skal vi altså tilbage til de tidlige 1950'ere for at finde en lavere arbejdsløshed i USA.

Han tilføjer, at mulige omfattende og langvarige produktionsforstyrrelser i Kina kan komme til at give en afsmitning til den globale industri.

I Dansk Erhverv siger cheføkonom Tore Stramer, at der nu har været 112 måneders uafbrudt fremgang i beskæftigelsen i USA

- Det er ny rekord og bekræfter, at USA befinder sig i det længste økonomiske opsving i historien, siger Tore Stramer.

- Særligt de amerikanske forbrugere fremstår i fin form. Den stabile stigning i beskæftigelsen har bragt ledigheden ned i det laveste niveau i 50 år.

- Dertil befinder forbrugertilliden sig nu på det højeste niveau i 20 år og indkomstvæksten er solid. Det betyder, at privatforbruget fortsat stiger pænt og i øjeblikket udgør den vigtigste vækstmotor i amerikansk økonomi, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce