Annonce
Ringkøbing

Den unge og den gamle lagde hjernerne i blød sammen: Nu sikrer de Linka to stjerner på Agromek-messe

Sådan ser Linka stenfælde ud, som landmanden selv kan montere på fem minutter. Foto: Linka.
Værkfører Lars Visgaard har sammen med Linkas stifter, Erling Jensen, Lem, udviklet en stenfælde til halmfyrsanlæg, der rangeres højt for sin nyhedsværdi på Agromek Stars Special Edition 2021.

LEM: Et splinternyt produkt fra Linka bliver belønnet med to ud af tre stjerner på Agromek Stars Special Edition 2021.

I januar skulle den 42. udgave af Agromek have været gennemført, men er udsat på grund af corona-epidemien.

Agromek har derimod valgt at lancere Agromek Stars Special Edition 2021 i januar, hvor Agromek-udstillere har fået muligheden for at indstille deres produktnyheder. Udstillernes nyheder bedømmes ud fra samme kriterier som ved en fysisk afholdt Agromek, hvor der vil være fokus på høj kvalitet i bedømmelsen af nyhederne.

Et panel af dommere og eksperter bedømmer udstillernes produktnyheder og tildeler dem én to eller tre stjerner.

Og der var altså to stjerner til en stenfælde, som Linka har udviklet. Eller rettere - "den unge" - værkfører Lars Visgaard og "den gamle", Erling Jensen.


Udviklingen af stenfælden har taget et halvt års tid, og det har været spændende at arbejde sammen med Erling Jensen, som jeg har kontaktet, når jeg manglede nogle input under under arbejdet.

Lars Visgaard, værkfører Linka.


Erling Jensen, Linkas stifter, ejer ikke længere virksomheden, men han fungerer stadig som teknisk konsulent, og det var ved at lægge hjerner i blød sammen, at stenfælden blev udviklet, fortæller Lars Visgaard.

Annonce

En hjælp til landmænd

Stenfælden, der hindrer at sten ryger ind i et halmfyrssystem, og forårsager stop, er blevet til på grundlag af ønsker fra landmænd, fortæller Lars Visgaard.

- Vi har tidligere udviklet en stenfælde, men den sorterede også spildkorn fra, og vi ønskede altså en der kun frasorterede stenene, siger han.

Problemet er, at der uundgåeligt ryger sten med, når halm presses til baller. Når det så skal føres ind i et halmfyr, følger stenene med, og det kan altså stoppe maskineriet.

- Vi gik efter at udvikle en meget enkel og robust stenfælde, som landmanden selv kan montere på bare fem minutter. Det fungerer på den måde, at halmen suges ind ved hjælp af et undertryk, og stenene ender i bunden af fælden, hvor tyngdekraften efter vægtstangsprincippet lukker dem ud.

Altså meget enkelt og stort set uden dele, der kan gå i stykker.

- Udviklingen af stenfælden har taget et halvt års tid, og det har været spændende at arbejde sammen med Erling Jensen, som jeg har kontaktet, når jeg manglede nogle input under under arbejdet, siger Lars Visgaard.

Allerede nu er der bud efter stenfælden, og han regner med, at der kommer endnu flere, nu da den er blevet bedømt så højt af Agromeks dommerpanel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Bombe i minksagen: En af landets største minkavlere indsendte prøver fra smittefrie dyr - Danske Minkavlere tager skarpt afstand fra metoden

Annonce