Annonce
Ringkøbing-Skjern

Den sidste mink har forladt Ringkøbing-Skjern

Der er ikke registreret nogen levende mink tilbage i hverken Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommune. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens slaget om minkene langt fra er forbi, er den sidste mink i Ringkøbing-Skjern Kommune slået ihjel.

Det skriver sundhedsministeriet i en mail, som Dagbladet er kommet i besiddelse af.

Mailen er sendt mandag eftermiddag, og her bekræftes det, at de knap 100 ejendomme med mink i Ringkøbing-Skjern Kommune, nu ikke længere skal kaldes minkfarme.

"Rigspolitiet har nu oplyst, at Fødevarestyrelsen i dag mundtligt har meddelt, at der ikke er registreret levende mink hverken i Holstebro eller Ringkøbing-Skjern Kommune, og at dette er baseret på Fødevarestyrelsens data i dag kl. 12.00".

Den første coronasmittede minkfarm i kommunen blev konstateret Troldhede i starten af oktober. Den 22-årige minkavler Simon Andersen fra Ådum blev en af de sidste til at slå alle sine mink ned, da statsminister Mette Frederiksen (S) beordrede alle mink slået ned af hensyn til folkesundheden den 5. november.

- Det kan godt være, at hun ikke havde loven på sin side. Men der var ikke andet at gøre for mig, end at slå det hele ned. Vi havde jo travlt, hvis vi skulle nå at få bonus. Fodercentralen er jo lukket, så jeg kunne ikke skaffe foder, hvis jeg havde beholdt avlsdyrene, fortæller han.

Simon nåede aflivningen, inden fristen udløb og skal nu bruge de kommende to uger på at gøre farmen ren. Imens venter han på den økonomiske afklaring.

- I dag flagrer statsministeren rundt på en minkfarm. Jeg ville hellere have, at hun fandt nogle penge til os end besøger farme, hvis jeg skal være helt ærlig, siger Simon Andersen.


Jeg ville hellere have, at hun fandt nogle penge til os end besøger farme, hvis jeg skal være helt ærlig.

Simon Andersen
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce