Annonce
Ringkøbing-Skjern

Den rene krig da Ringkøbing IF - formentlig - lukkede sæsonen med en fortjent sejr på 2-0 over Marienlyst

Tobias Plauborg Jensen scorede et fint mål til 1-0 for Ringkøbing IF, der helt uventet slog Marienlyst 2-0. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Hård fight og masser af vilje sikrede Ringkøbing IF en fornem sejr på 2-0 over Marienlyst i sæsonens måske sidste kamp.
Annonce

Odense: Hvis Ringkøbing IFs fodboldsæson slutter nu på grund af corona-restriktioner, så slutter den altså på bedst tænkelige måde.

For den indsats leverede i Odense mod Marienlyst, var med afstand den bedste, holdet har leveret i danmarksserien.

2-0 over Marienlyst var for det første fortjent. RIF skabte chancer, hvor af de to gav glimrende scoringer. Marienlyst var stort set kun farlige på dødbolde.

For det næste blev der fightet helt vildt af RIF-erne.

- Spillerne er da også helt færdige nu. Alle er dødtrætte. Men det er det, jeg kan lide. Jeg kan lide krigerindsats tilsat den kynisme, vi også viste i dag, sagde en glad cheftræner Claus Christiansen efter kampen.

Rent taktisk lykkedes hans plan. RIF skulle forsøge at stresse Marienlyst rimeligt højt oppe på banen. Organisationen og disciplinen skulle være i top, når Marienlyst havde bolden.

Det fungerede. Det var meget begrænset, hvad Marienlyst kom frem til i åbent spil. Selvfølgelig var der perioder, hvor hjemmeholdet havde bolden mest. Men bolden blev mest flyttet rundt, og selv om Marienlyst forsøgte at spille bredt, var det sjældent, de kom frem til farlige indlæg. De kom frem til et par forsøg fra lidt spids vinkel, men det var ikke noget, der voldte målmand Simon Brogaard problemer.

RIF var skarpest i første halvleg. Dennis Juelsgaard fik godt langskud reddet til hjørnespark, og Kasper Nissen skød i sidenettet, inden RIF kom på 1-0. Hjørnespark fra Dennis Juelsgaard i højre side gik til bagstolpen, hvor Kasper Nissen headede bolden tilbage på tværs ind foran mål, hvor Tobias Plauborg Jensen let kunne heade bolden i mål.

- Fantastisk. Den scoring har jeg ventet på i lang tid, fortalte Tobias Plauborg Jensen, der blev drillet lidt med, at han ikke havde nogen ordentlig jubelscene at byde på ud over et stort smil.

Marienlyst drønede et frispark direkte på overliggeren på deres eneste rigtige farlige forsøg i første halvleg, inden RIF kom på 2-0. Langt indkast fra Klaus Moesgaard blev forlænget ud i venstre side af Kasper Nissen til Mikkel Holk, der stod helt fri. Et kort træk og skud med venstrebenet. 2-0.

- Dejligt at score igen. Det var på tide, sagde Mikkel Holk.

Annonce

Pres i anden halvleg

I anden halvleg pressede Marienlyst naturligt nok mere på. De fik medvind, og de forsøgte at komme tilbage. Det var da også tæt på med endnu et direkte frispark på målrammen.

- I pausen havde vi snakket om, at vi ikke måtte komme for langt ned at stå, for det kunne give problemer. Derfor ville vi gå efter målet til 3-0. Det kom ikke, selv om vi havde to-tre muligheder, som vi skulle have fået mere ud af, sagde Claus Christiansen.

I takt med det øgede pres steg intensiteten. Allerede i første halvleg havde der været mange barske dueller og et væld af frispark, og det eskalerede bare efter pausen. Dommeren tabte grebet fuldstændigt. Der var seks advarsler til RIF og mindst lige så mange til Marienlyst. Indbyrdes blandt spillerne var tonen forfærdelig.

- Rart med noget tænding. Det er lige noget, jeg kan lide, fortalte Mikkel Holk.

Tobias Plauborg Jensen mente lige frem, det var til RIFs fordel, at kampen blev meget fysisk.

- I det spil forstod vi bedst at være krigere. Spillet var ikke lige fint hele tiden, men det var nok til vores fordel, sagde Tobias Plauborg Jensen.

Annonce

Intens slutfase

I slutfasen var der virkelig intensitet. På et tidspunkt var Jesper Dalsgaard i en hidsig duel nær baglinjen.

- Jeg lavede nok frispark. Marienlystspilleren kom lige i hovedet på mig, da bolden var væk, og så skubbede jeg ham i græsset. Der kunne jeg godt have fået et rødt kort. Men dommeren havde tabt det hele, og han så tilsyneladende ikke, hvad der skete. Heldigvis. Jeg tror aldrig, jeg har lavet så mange frispark i en kamp, som jeg gjorde i dag, fortalte Jesper Dalsgaard.

Kort før tid fik Marienlyst en sidste mulighed for at komme tilbage i kampen. Lauge Olesen kom for sent med et indgreb helt ude i siden af feltet, hvor han bare skulle have ladet angriberen køre forbi, for bolden var tæt på baglinjen. Det endte i stedet med straffespark.

- Et skidt straffespark. Jeg fintede, at jeg ville gå til højre, og så kunne jeg i stedet kaste mig til venstre og redde. Det var dejligt at holde nullet, fortalte målmand Simon Brogaard, der sad og ømmede sig efter kampen, hvor han troede, han sad med en brækket lillefinger efter en aktion tidligere i kampen.

Sejren giver nok spillerne fri en uges tid.

- Jeg sagde i hvert fald til dem inden kampen, at hvis vi vandt, og vi ikke skal spille kamp lige foreløbig, så får de fri. Det har de også fortjent efter den her indsats, sagde en meget glad Claus Christiansen.

Danmarksserien pulje 3

Marienlyst-Ringkøbing IF 0-2 (0-2)

Mål: 25. minut: 0-1 ved Tobias Plauborg Jensen. 32. minut: 0-2 ved Mikkel Holk. Syv advarsler til Marienlyst og advarsler til RIFs Jesper Dalsgaard, Lennard Lauridsen, Klaus Moesgaard, Tobias Plauborg Jensen, Dennis Juelsgaard og Daniel Kristensen.

Tilskuere: Omkring 150 på Marienlystcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce