Fodbold

Den kamp kunne Videbæk IF have tabt 10-7

Videbæk IFs klart bedste mand i Esbjerg var målmand Frederik Markussen, der igen havde mange store redninger for sit hold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Tingene gik virkelig Videbæk IFs vej, da de vandt 2-1 på udebane i serie 2 over BK 05 Esbjerg på mål af Danni Berthelsen og Dennis Rabjerg.

Esbjerg: - Vi var heldige. Det var ufortjent, vi vandt den kamp. Efter chancer - altså store chancer - kunne den kamp godt være endt 10-7 til BK 06 Esbjerg.

Videbæks træner Ruben Nielsen var godt klar over, at 2-1 til Videbæk på ingen måde gav det rette billede af mandagens kamp i Esbjerg.

- Men vi har det bare svært mod dem. De holder tre mand i front hele tiden, og det betyder, at så snart de har erobret bolden, så har de mange spillere at spille bolden op på. Og vi havde en dag, hvor vi ikke var gode med bolden, så vi mistede den tit og hurtigt. De er teknisk gode, så vi havde rigeligt at se til, forklarede Ruben Nielsen.

På den baggrund var der ikke det mindste mærkeligt i, at Videbæk havde målmand Frederik Markussen som klart bedste spiller.

- Tingene gik heldigvis vores vej. Da der var spillet syv minutter, så havde Esbjerg været alene igennem tre gange uden at score. Det var helt vildt, fortalte Ruben Nielsen.

I stedet kom Videbæk på 1-0 efter 12 minutter. Dennis Rabjerg sendte et indlæg ind i feltet til Jesper Lystbæk, der headede bolden bagud til Danni Berthelsen, der scorede. Efter 37 minutter blev det 2-0. Som så mange gange før slap Dennis Rabjerg fri til scoring på en bold i dybden.

- Vi havde andre chancer. Et par gange var vi to mod en og så videre, men vi fik det ikke udnyttet. Det var stolpe ud for Esbjerg, der havde et par forsøg på træværket ud over de store chancer, de brændte løbende gennem kampen. Det gik godt nok vores vej, sagde Ruben Nielsen.

Først i overtiden fik Esbjerg reduceret til 2-1 på straffespark begået af Daniel Hindkjær.

- Nu har vi spillet os i en situation, hvor vi kan redde os. Hvis vi vinder hjemme over Skjern GF på fredag, overhaler vi dem i tabellen. Så kan det være, vi undgår playoff. Jeg siger stakkels alle de hold, der kommer i playoff. Deres sæson forlænges med mindst en uge mere, og nogle har måske allerede planer om at holde sommerferie. Den situation skulle vi gerne undgå, sagde Ruben Nielsen.

Serie 2 pulje 21

BK 05 Esbjerg-Videbæk IF 1-2

Mål: 12. minut: 0-1 ved Danni Berthelsen. 37. minut: 0-2 ved Dennis Rabjerg. 90. minut: 1-2 på straffespark. Advarsler til Videbæks Nikolaj Haahr Olesen efter 45 minutter og Daniel Hindkjær efter 90 minutter. Videbæk skiftede Poul Erik Andersen ud med Nikolaj Haahr Olesen efter 40 minutter, efter 65 minutter kom Tobias Kynde på banen for Anders Lystbæk, og efter 82 minutter kom Morten Martinsen på banen for Dennis Rabjerg.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper