Annonce
Indland

Den berømte datter kan selv

Spencer Platt/Ritzau Scanpix

Chelsea Clinton er nok bedst kendt for at være datter af verdensberømte forældre. Men Chelsea, der 27. februar fylder 40 år, kan selv skaffe salt til sit brød.

Chelsea Victoria Clinton er blevet verdensberømt som eneste barn af det magtfulde par Bill og Hillary Clinton.

Annonce

Hun var teenager, da hendes far var USA's præsident, så hun kender Det Hvide Hus ud og ind.

Og hun var en voksen kvinde, da hendes mor var amerikanernes udenrigsminister, og da moren forgæves forsøgte at vinde præsidentvalget i 2016.

Men datteren er mere end et vedhæng for de to tidligere toppolitikere.

Chelsea Clinton fylder den 27. februar 40 år, og hun har skabt sin egen karriere.

En karriere, der måske er skubbet på vej af berømmelsen, men også en karriere, der kræver evner.

Hun har skrevet flere børnebøger, og der er endnu en på vej i marts.

Den har hun i øvrigt skrevet sammen med sin mor. De to udgav i oktober sidste år også en bog sammen, "The Book of Gutsy Women", der handler om modige kvinder, man kan lære af.

Hun har læst historie på Stanford University, og på Oxford University i Storbritannien har hun studeret internationale forhold.

Hun har arbejdet som konsulent hos McKinsey & Company i New York, hvor hun bor og sidder i flere bestyrelser.

Hun har også arbejdet for tv-stationen NBC i en periode.

I januar skrev amerikanske medier, at hun har en formue på ni millioner dollar. Det er omkring 60 millioner kroner.

Hun har en fremtrædende rolle i Clinton Foundation, der arbejder for at fremme en række sager i USA og globalt, herunder sundhed og et bedre klima.

Der er og har også været spekulationer om, hvorvidt hun vil træde i sine berømte forældres fodspor og blive politiker.

Og det vil hun ... måske.

I oktober 2019 blev hun interviewet på tv-stationen ABC, og da blev hun spurgt, om hun stiller op til valget i 2020, hvor der er præsidentvalg og kongresvalg. Det svarede hun nej til.

Hun blev spurgt, om hun stiller op senere.

- Jeg ved det ikke, men lige nu er svaret nej.

Chelsea Clinton er gift og har tre børn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce