Annonce
Læserbrev

Demotiverende: En fejl at lægge gebyr på genbrugsbutikker

Læserbrev: Opfølgning på læserbrev i lørdagsavisen om opkrævning af genbrugsgebyr for velgørende organisationer i vores kommune.

Jeg er fuldstændig enig i Søren Andersens betragtninger, og stemte derfor også imod at indføre genbrugsgebyret for frivillige, velgørende organisationer.

I kommunen ønsker vi at øge genbruget og at bakke op om frivilligt arbejde og frivillighed. Vores genbrugsbutikker og for eksempel spejderes loppemarkeder modtager aflagte effekter fra private husholdninger. Ved at sælge en stor del videre, er de med til at nedbringe mængden af affald på vores genbrugspladser. Det vil kommunen nu straffe dem for ved at pålægge dem et genbrugsgebyr.

Efter min mening er det et unødvendigt gebyr, som virker demotiverende for vores frivillige. Det er vel at mærke kun seks politikere, der har effektueret den beslutning. Måske er der så meget politik i denne sag, at den bør tages op i byrådet.

Jeg håber, at nogle af mine kollegaer i byrådet er på samme linje som mig, og vil være med til at tage initiativ til, at vi kan rette op på fejlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skilt fik skader Knallert overraskede kvinde

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce