Annonce
Debat

Demokratiske virksomheder kan revitalisere landdistrikter

Karina Lorentzen Dehnhardt

Debat: For mange klinger det nok ganske bekendt, måske endda som en velkendt 70’er sang om økonomisk demokrati. Men vi må ikke forfalde til at se den demokratiske ejerform, som noget der hører fortiden til – det er noget, der kan gøre Danmark bedre i fremtiden. Derfor var det også en stor sejr for SF, da vi i finanslovsforhandlingerne sikrede, at der i 2021 nedsættes et ekspertudvalg, som skal kortlægge virksomhedsformen ift. omfang, barrierer for opstart og muligheder for udbredelse.


Medarbejderejede virksomheder kan være med til at skabe liv i lokalområder


Det giver nemlig ikke mening, at de juridiske rammer for opstart af demokratiske virksomhedsformer skal stå ringere, end mere udbredte virksomhedsformer som enkeltmandsvirksomheder, anparts- eller aktieselskaber. Virksomhedsformen giver snarere en mulighed for, at medarbejderne på den enkelte arbejdsplads kan få større indflydelse. Hvorfor skulle dette ikke være ønskværdigt, især hvis det kan holde gang i det lokale liv som dagligvarehandel og andre butikker, som er essentielle for landdistrikterne?

I SF er holdningen klar: medarbejderejede virksomheder kan være med til at skabe liv i lokalområder, hvor virksomheder af den ene eller anden årsag bliver få. Så skal det da være muligt nemt og hurtigt at etablere sig som demokratisk virksomhed, så livet i lokalsamfundet understøttes.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Annonce