Annonce
Hvide Sande

Møgbeskidt toilet ved iscafé er nu rengjort og låst af

Dette syn mødte Lars Egelund fra Ringkøbing, da han i søndags dristede sig ind på et offentligt toilet i klitterne for enden af Badevej i Søndervig. Foto: Lars Egelund
Lars Egelund fik sig en lidt ubehagelig oplevelse, da han i søndags dristede sig ind på et offentligt toilet i Søndervig. Kommunen har nu sørget for, at der er gjort rent og låst af for vinteren.

Søndervig: - Det kan også hurtigt komme til at se klamt ud, da der desværre er mange, der smider rundt med papir og skider på brættet. Har selv set det i forbindelse med mit job.

Sådan lyder det i en kommentar på Facebook fra en Bo Larsen, der har læst Dagbladets historie om mangelfuld rengøring på et offentligt toilet i klitterne ved Søndervig.

Tidligere på ugen fik avisen historien serveret af Lars Egelund, der i søndags - vel selvsyn - konstaterede, at der ikke var blevet gjort rent på toilettet i to uger. På baggrund af artiklen med tilhørende fotos skriver Anni Christiansen i en kommentar på Facebook:

- Hold da op, det ser da ulækkert ud. Bare fordi, det er et toilet, behøver man vel ikke svine det til, føj for den. Gad nok vide, om de personer, som sviner toilettet til, også gør det hjemme ved dem selv.

På det sociale medie skriver Knud Erik Sørensen, at det ligner et toilet i Skanderborg, mens Mike Ottzen slår til lyd for, at 'Lars (Egelund, red.) bør rengøre det selv, hvis han er så utilfreds.'

Annonce

Nu er der gjort rent

Opgaven med at holde rent i det offentlige toilethus for enden af Badevej i Søndervig er udliciteret til Angelina Kosar, der driver iscaféen 'Angelinas' lige ved siden. På grund af lavsæson har hun midlertidigt lukket, og ved en fejl havde kommunen kun fået aflåst herre- og dametoilettet; men ikke døren ind til handicaptoilettet.

Ifølge Angelina Kosar gør hun og medarbejderne i caféen rent på toiletterne flere gange om dagen i højsæsonen, og på Facebook modtager hun da også ros for indsatsen:

- Angelina Kosar har gjort de toiletter mere rent end nogen andre nogensinde. Jeg har endda påpeget det over for hende en enkelt gang - at man kunne se, der var skrubbet og skuret. At der så ikke er låst ordentligt af, kan man ikke bebrejde hende, skriver Lillian Green Jørgensen i en kommentar.

Heine Jensen finder det 'utroligt, at der ikke er mere svinet':

- Synes, offentlige toiletter tit ser sådan ud inden for et døgn, skriver han på Facebook.

Ole Juul Thomassen, der er afdelingsleder i Ejendomscentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune, oplyser, at handicaptoilettet i klitterne nu er rengjort - og aflåst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce