Annonce
Ringkøbing-Skjern

Delsbilsordning og borgerdrevet integration er indstillet til årets Landdistriktspris

Delebilordningen Elektrisk Vestrum og de frivillige kræfter bag borgerdrevet integration i Borris, Ølstrup, Ådum og Homsland/Kloster er af kommunen indstillet til Landdistriktspris 2019. Pressefoto
Delebilordningen Elektrisk Vestrum og de frivillige kræfter bag borgerdrevet integration i Borris, Ølstrup, Ådum og Homsland/Kloster er af kommunen indstillet til Landdistriktspris 2019.

Ringkøbing-Skjern: Den 28. oktober offentliggør Erhvervsministeriet navnet på vinderen af årets Landdistriktspris, og i opløbet til de 15.000 kroner, prisen udløser, er to lokale initiativer.

- Når Ringkøbing-Skjern Kommune og Landdistriktsrådet i fællesskab har indstillet to lokale projekter til prisen, er det først og fremmest udtryk for et kæmpe klap på skulderen til lokale ildsjæle med gode idéer - og mod og vilje til at føre dem ud i livet, siger landdistriktskoordinator Lotte Finnerup, i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Carsten Meller, Irvin Christensen og Palle Pedersen, der udgør styregruppen bag delebilordningen i forsøgsprojektet Elektrisk Vestrum har på kort tid og med formået at give knap 4500 borgere i de syv landsbyer i landsbyklyngen Vestrum et alternativ til traditionel transport i egen benzin- eller dieseldrevet bil, fortæller Lotte Finnerup

Annonce

Borgerdrevet initiativ

Det andet projekt, som kommunen og Landdistriktsrådet i fællesskab har indstillet til Landdistriktsprisen 2019 er i virkeligheden ikke ét projekt, men et sammenkog af fire af de borgerdrevne initiativer, der har hjulpet tilflyttere med udenlandsk baggrund og mangelfulde danskkundskaber til at føle sig hjemme i landsbyerne.

I Borris har lokale ildsjæle inddraget tilflyttere i idrætsaktiviteter, fællesspisning og Tal Dansk café, mens der er oprettet venskabsfamilier mellem danske familier og udenlandske.

- Og f.eks. så går den pensionerede bankdirektør med i banken og forhandler huslån, fortæller Lotte Finnerup om det netværk af lokale, der hjælper med formaliteterne omkring tilflytning til landsbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce