Annonce
Ringkøbing-Skjern

Delsbilsordning og borgerdrevet integration er indstillet til årets Landdistriktspris

Delebilordningen Elektrisk Vestrum og de frivillige kræfter bag borgerdrevet integration i Borris, Ølstrup, Ådum og Homsland/Kloster er af kommunen indstillet til Landdistriktspris 2019. Pressefoto
Delebilordningen Elektrisk Vestrum og de frivillige kræfter bag borgerdrevet integration i Borris, Ølstrup, Ådum og Homsland/Kloster er af kommunen indstillet til Landdistriktspris 2019.

Ringkøbing-Skjern: Den 28. oktober offentliggør Erhvervsministeriet navnet på vinderen af årets Landdistriktspris, og i opløbet til de 15.000 kroner, prisen udløser, er to lokale initiativer.

- Når Ringkøbing-Skjern Kommune og Landdistriktsrådet i fællesskab har indstillet to lokale projekter til prisen, er det først og fremmest udtryk for et kæmpe klap på skulderen til lokale ildsjæle med gode idéer - og mod og vilje til at føre dem ud i livet, siger landdistriktskoordinator Lotte Finnerup, i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Carsten Meller, Irvin Christensen og Palle Pedersen, der udgør styregruppen bag delebilordningen i forsøgsprojektet Elektrisk Vestrum har på kort tid og med formået at give knap 4500 borgere i de syv landsbyer i landsbyklyngen Vestrum et alternativ til traditionel transport i egen benzin- eller dieseldrevet bil, fortæller Lotte Finnerup

Annonce

Borgerdrevet initiativ

Det andet projekt, som kommunen og Landdistriktsrådet i fællesskab har indstillet til Landdistriktsprisen 2019 er i virkeligheden ikke ét projekt, men et sammenkog af fire af de borgerdrevne initiativer, der har hjulpet tilflyttere med udenlandsk baggrund og mangelfulde danskkundskaber til at føle sig hjemme i landsbyerne.

I Borris har lokale ildsjæle inddraget tilflyttere i idrætsaktiviteter, fællesspisning og Tal Dansk café, mens der er oprettet venskabsfamilier mellem danske familier og udenlandske.

- Og f.eks. så går den pensionerede bankdirektør med i banken og forhandler huslån, fortæller Lotte Finnerup om det netværk af lokale, der hjælper med formaliteterne omkring tilflytning til landsbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce