Annonce
Vestjylland

Dele-dele medarbejder: "Blæksprutte" skal ansættes tre steder

På havnen i Thorsminde leder havnechef Lisette Sønderby nu efter den nye medarbejder, som hun skal dele med den lokale indkøbsforening og det lokale varmeværk. Arkivfoto: Morten Stricker
I Thorsminde skal man nu deles om en medarbejder.

Thorsminde: Mellem jul og nytår lagde Thorsminde Havn et jobopslag ud. Det er der i sig selv ikke noget unormalt i - udover at en lille havn nu bliver et ansigt rigere.

Særligt er det dog, at medarbejderen, som skal varetage opgaver indenfor blandt andet administration, ikke blot vil blive ansat af havnen - men af et samarbejde mellem Thorsminde Varmeværk, Thorsminde Indkøbsforening og Thorsminde Havn. De tre skal nemlig deles om lønudgifterne - og dermed arbejdstimerne for den ansatte, som man nu leder efter.

- Vi har ikke som havn mulighed for ansættelse af en fuldtids medarbejder, og det samme gør sig gældende ved både indkøbsforening og varmeværket. Men i form af et samarbejde kan vi gøre det, siger havnechef Lisette Sønderby.

Den nye medarbejder vil have sin faste arbejdsplads på Thorsminde Havnekontor, og vil derfra - alt afhængig hvad der er mest praktisk i forhold til arbejdsopgaverne - være hos Indkøbsforening og Varmeværk, fortæller havnechefen.

Endnu har de tre virksomheder ikke fundet den "blæksprutte", der kan løse opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce